Wekkerseks

Wekkerseks
Waar zagen we de covertekst: ‘Zet de wekker op seks’? Op de cover van Cosmopolitan. Te vaak te moe voor het gedoe? Dan maar een keer ‘ s ochtends om precies half zeven. Een goede covertekst verwoordt een vaker gebracht onderwerp op een originele manier.

Kerstmis
Woensdag 18 juni: Kerstmis. Een beetje glossy maandblad heeft de inhoud van het kerstnummer al op orde. Het braden voor de foto’s is in volle gang. En afgelopen woensdag brainstormden de vrouwenweekbladen. Een paar jaar geleden was het nog simpel. Je maakte twee kerstnummers: een mxf3xf3i kerstnummer (glim glim) en een emotie-kerstnummer (zielig). Maar Kerstmis rukte op, naar voren. Het is nu eerste kerstmaand, tweede kerstmaand. Wat doet die man met de mijter op tussen al die slingers? Een beetje weekblad maakt nu vier kerstnummers, o.a. een Voorpret Kerstnummer. En als je vier kerstnummers maakt, en ze verkopen alle vier goed, waarom dan niet vijf kerstnummers?

De brainstorm was heel bijzonder. Een zaaltje met geblindeerde ramen. Kerststol op tafel, kaarsen, tulband, kerstkransjes, glxfchwein, een kerstboom vol slingers, kerststukjes op tafel en veel Stille Nacht Heilige Nacht. Je ging vanzelf wat gedempt praten. Woensdag 18 juni was het volop Kerstmis in vergaderzaal 12. Na twee gewijde uren gingen de gordijnen weer omhoog en je besefte: verrek, het is juni, het is zomer. Waarschijnlijk worden het zxe9s kerstnummers.

Enquête
Wil je wat publiciteit voor je blad? Bedenk een enquête. Of liever: bedenk de xfaitslag van een enquxeate. Voorbeeld: bijna niemand weet waar de Gaza-strook precies ligt. Of: schrikbarend weinig mensen lezen in hun dagblad het hoofdartikel. Sommige ministers zijn nog steeds volslagen onbekend. Ook goed: als je tien jaar met dezelfde partner woont, wordt er minder aan seks gedaan. Open deuren, maar elke keer wanneer er een serieus onderzoek naar wordt gehouden, is de krantenvoorpagina te klein. Tweederde van de Nederlandse voetbalfans kijkt liever naar een EK-wedstrijd dan dat ze seks hebben (bron: SIRC). Seks nxe1 de wedstrijd, ook een onderzoek waard. Het blad Get in Shape deze week: vrouwen liegen vijf kilo over hun gewicht. Organiseer dus een enquxeate over iets intiems (geld, seks, lijf), terwijl je de uitslag eigenlijk al weet. Of over religie! Waarom vieren we Pinksteren? Altijd goed voor een verrassend percentage. En stel dan aan de gemiddelde Nederlander ook nog even de vraag: Is het Suikerfeest een katholiek feest of een protestants feest?

Dat was lachen, in de moskee.