Sylvie

Sylvie
Over superlatieven is het prettig struikelen.
Sylvie van der Vaart!
De komende maand prachtig en onomstreden op de cover van de jubilerende BeauMonde(15 jaar). Uitgeroepen tot BeauMonde’ s ‘Glamourwoman Of The Decade’. Volgens een onderzoek van bureau Intomart op dit moment de Ultieme Glamourvrouw Van Nederland. Eregast bij de Very Exclusive Ladies Lunch t.g.v. het BeauMonde-feest, in gezelschap van zo n dertig vertegenwoordigers van de Nederlandse beaumonde. Sylvie binnenkort voor de zoveelste keer op de cover van Cosmopolitan. Trouwens, op de cover van welke glossy niét. Door Cosmo-lezeressen gekozen tot de meest Slimme & Sterke & Sexy-vrouw van het jaar 2010. Twee mannenbladen organiseren op dit moment de verkiezing ‘Populairste Voetbalvrouw’. Ongetwijfeld Sylvie! En ik voeg er nog een persoonlijke eretitel aan toe: ‘Vrouw Van De Nu Weer Meest Creatieve Speler Van Het Nederlands Elftal’
Wat voor voetballer Rafael van der Vaart geldt, geldt ook voor mevrouw Van der Vaart: het is wel eens anders geweest.
Comeback-boy met comeback-girl.

Kwetsbaar
‘Voorronde’ BeauMonde-vrouw Nance (SBS6) zei het een keer raak, niet in relatie tot wie dan ook trouwens: ‘Ik heb nog niks ergs meegemaakt, geen ziekte of scheiding bijvoorbeeld. Ik heb geen dramatisch verhaal, daarom kom ik in de polls van Populaire Vrouw nooit bovendrijven’. Sylvie van der Vaart-Meis was vroeger een creditcard op hakken, wat mijn oogjes zien pakken mijn handjes en Rafael betaalt, de schat. Toen werd ze ernstig ziek en ze genas. En haar imago veranderde. Ze stelt zich nu gelouterd op, ze bekent dat ze vaak zenuwachtig is. Kortom: Sylvie is, ondanks haar glamourleefwereld, een kwetsbare vrouw gebleven. En ze toont dat. Dat willen al die tienduizenden onbekende vrouwen graag zien en lezen. De essentie van BeauMonde is: de sterren zijn mooi, de sterren hebben succes, ik niet, maar de sterren zijn niet altijd gelukkig. De meest succesvolle covertekst ever? ‘Rijk & Ongelukkig(12 voorbeelden)’
Opzij brengt de top-100 machtigste vrouwen, de bladenmakers van BeauMonde en Glamour en Glossy en Cosmo hebben ook zo n lijst, voor zichzelf. Niet zo lang, een stuk of twaalf glamourvrouwen staan op de coverpower-list. Welke star verkoopt? Wie niet? Op die lijst is het een komen en gaan. En het is een vak om dat bij te houden.

Yolanthe
Yolanthe heeft de schijn even tegen, even van de lijst. Opeens is er een golddigger-imago. Maar ook hier: times are changing, for sure. Yolanthe heeft de glamour aan haar kont hangen en heeft het onontbeerlijke rafelrandje.
Ik hou de BeauMonde-bladenmakersbril nog even op.
Katja Schuurman: niet BeauMonde. Vroeger bedreigend voor veel vrouwen wegens veel te leuk en veel te mooi. Nu met kind op boerderij in dorp.
Carice van Houten: niet BeauMonde. BeauMonde-lezeressen zien haar niet als glamourvrouw. Carice praat over acteren en te weinig over wat wezenlijk is: tassen en schoenen en sjaaltjes.
Xander de Buisonjé: nul BeauMonde. Heeft éen keer op de cover gestaan, (geheime) ernstig lage verkoop.
Patty Brard: zéker BeauMonde. Nog steeds op de coverpower-list. Ordinair-glamour.
Hoera Patty heeft een nieuwe relatie hebben we straks weer een scheidingsverhaal!