Kansloze MORKS’

Dat hebben we gehad: het huwelijk van het zusje van Pippa met de onechte broer van Harry. Nu op huwelijksreis, straks de eerste foto’s van ‘aha, we zien een beginnend buikje’. Ook in Nederland zit het erop. Een geslaagde Koninginnedag, Weert en Thorn deden wat werd verwacht. Werk je bij een vrouwenblad of maak je aanverwante apps? Werk je bij welk alert tijdschrift ook? In april en mei hoef je niet te kunnen bladenmaken, bladenvúllen is genoeg. Er ligt zoveel royalty voor het grijpen dat het niet mis kan gaan. Niet uniek goed idee: op de cover foto ijskus Kate & William, worldwide 146 keer gezien. Niet uniek goed idee: bijlage van alle Kate & William-pictures, worldwide 28 keer gezien. Dan ook nog een niet unieke bijlage van al het Weertse koekhapplezier en klaar is Kees, de hoofdredacteur. Klaar? Nee, want vanzelf kwamen de Máxima-weken. Ze wordt vandaag veertig en ze is tien jaar in Nederland.

Dus: tien redenen waarom ze bij alle tijdschriften populair is. Van Vrij Nederland, Elsevier tot Privé en Morks’. Zelfs DWDD zegt: als ze maar aan tafel komt, hindert niet wanneer, maakt niet uit waarover.

1 Maxima maakte haar entree toen ons koningshuis in een impasse verkeerde. Ze ‘redde’ de Oranjes.
2 Het is geen ‘mannenvrouw’, ze is mooi maar je man mag er ook naar kijken.
3 Haar vader mocht niet bij de bruiloft zijn, zei ze de juiste woorden over.
4 We gúnden Willem-Alexander zo’n topwijf. Geweldig om te zien hoe verliefd hij was.
5 Op modegebied springt ze bevrijdend uit de band, binnen de Oranje piketpaaltjes. Postzakjasje. Spijkerjasje.
6 Mikrokrediet is een sympathiek, intelligent doel.
7 Latijnse tangovrouw met Hollandse schoenmaat 42.
8 Het ooit feestbeest blijkt ook nog een geweldige moeder.
9 De tranenclose-up op haar trouwdag.
10 Het mysterie van haar verliefdheid op Willem-Alexander: bolle kop, dat gebit, nul tango.

En ook nog reden 11: Máxima heeft geen concurrentie.
Mabel? Laurentien? Mathilde? Mabel is zeker de leukste in de kroeg, maar haar imago van golddigger en ikke-ikke bleef. Laurentien praat aangeleerd koninklijk, het zal nog acht jaar voorlezen vergen voor ze van ons allemaal is. Belgische Mathilde: afstandelijk, haar prins Filip wordt Flupke genoemd. Kate heeft wél concurrentie, als ze niet uitkijkt gaat de komende jaren alle aandacht naar zus Pippa.
Maar hier dus Máxima. Met vlag en wimpel, niet alleen op 30 april.
Morks’ Magazijn (satire!) dacht: we springen ook op de kar. Zoals ze deden met het blad Geert. Er is echter één verschil: Wilders leent zich enorm voor satire (‘glossy met een zachte G’), Máxima leent zich absoluut níet voor satire. Uit de inhoud: ‘Willem Drees sr en Jorge Zorreguieta: zoek de verschillen’. Of Máxima die in een strip zegt: ‘Heel Nederland ziet mij als de ideale koningin’. In dezelfde strip complotteert Zorreguieta met Beatrix. Ook: overzicht van alle immigratiegolven in Nederland, vanaf 1580. Uit Máxima’s ‘geheime dagboek’: ‘Koninginnedag: gaap gaap’. Een fake interview met Máxima, en haar vaak laten zeggen: hahahaha.
Op de cover van Morks’ Magazijn staat: satirisch, serieus en toch leuk.
Helaas.
Het leuke is niet hahaha genoeg. Het serieuze is gaap gaap. En het satirische? Kansloos.
Zie 1 t/m 11.