Nonglossy

'People who say they sleep like a baby, usually don't have one.' Verderop in dezelfde Ouders van Nu: 'Ons kind slaapt door. Nu wij nog.’ Ook: pijnlijke tepels, blubberbuiken, uitgespuugde babyhapjes. Natuurlijk de kolfkwestie, poepvlekken in de romper, de flesweigeraar en, beste redactie: ik zweet zo veel.
Ouders van Nu is vernieuwd!
Meestal wordt een blad na een restyling mooier, dikker, glimmender. We want more, we want more shining. Meestal tetteretet je er bij: nu beter dan ooit, op nóg beter papier. En altijd laat je weten: Nieuw! Ouders van Nu roept ook 'nieuw', maar het nieuwe staat voor new realism. Hoeveel glimmende mamma-glossy's hebben we tegenwoordig in de kiosk? Een stuk of zes, in bepaalde periodes wel acht als je de bijwagens van de grote vrouwenbladen meetelt. Ouders van Nu is vanaf nu de nonglossy. Kop in het v/h rozewolkblad: 'Pijnlijk prikje? Niet troosten!' Niet meteen in de troostmodus schieten, legt de nonglossy uit. In überglossy MAMA deze maand: '26 pagina’s extreme home-make-overs'. In Ouders van Nu: rommelige kledingkasten, gebruikte ontbijttafels en 'Leuk dat modieuze sloophout, maar hoe zit het met de splinters?' In de rubriek De Klaagmuur, alleen de naam al: 'Iemand een idee om een vervelende kleuter weer in het gareel te krijgen?' Twee nieuwe rubrieken, geheel in nieuwe stijl: Seks na de bevalling en Miskramen. Allebei new realism.
De nieuwe redactie-aanpak betekent natuurlijk ook een nieuwe beeldaanpak. Geen professionele glamourfoto’s meer, de mobieltjes-zelf zijn de professionals geworden. Rosa (27) laat close en in zwart/wit haar zware littekenbuik zien, zes maanden na de bevalling. 'Een blijvende herinnering' staat er treffend bij. Het hele blad (124 pagina’s) staat boordevol kleine vierkante fotootjes van bloggende moeders, vanuit de gedachte dat intimiteit belangrijker is dan technische perfectie. Op een van de weinige grote foto's heeft een peuter net een potje wortelpuree verorberd. Slagveld kinderstoel. Ontroering, dat wel, maar al snel lees je: zo haal je de vlekken eruit.
Sommige lezers zeggen: Ouders van Nu heeft miskraam. Anderen zeggen: eindelijk, roze wolken weg, weer helemaal voor ouders van nu.
Voor die ouders van nu op pagina 75 de vraag: 'Wat gebeurt er als je eens niet naar je intuïtie luistert? Daar hebben we gelukkig happi.kidz voor. Nieuw! En sfeervol. Mindstyle magazine voor ouders, het eerste kindje van moederblad Happinez. Op de cover groot: 'Durf te vertrouwen op je intuïtie'. Verder: Groene school op Bali. Met je drieling op wereldreis en 'Kinderen helpen mij mezelf terug te vinden'. Niet glossy, niet nonglossy, wel herkenbaar. 'Mijn kind als goeroe', zegt schrijfster Susan Smit in happi.kidz. Voor nog méer Susan trouwens naar de andere kant van de opvoedwereld, naar nieuwe Ouders van Nu, waarin ze een column schrijft.
Nóg iets verwarrends. In welk blad staat de kop: 'Terwijl het bad volliep, deden we kaarsjes aan en zetten we muziek op'?
Fout. Dreef niet in de deining van happi.kidz. Stond in Ouders van Nu.