Oranjetaart

Start modeseizoen voor de modeglossy’s. Start voetbalcompetitie voor Voetbal International. Scheiding Sylvie: gossippers. Opening Stedelijk: kunstbladen.

Abdicatie: élk blad.

Elke tijdschriftformule snijdt een puntje oranjetaart. Of twee, of kom op, once in a lifetime, zeker voor onze printuitgave, we serveren al het gebak in een paar weken uit. Ooit zesentachtig Willem-Alexanders bij elkaar gezien? Straks kan het. Loop eind april bij een willekeurige boekhandel naar binnen, en ga op de oranje gloed af. Op elke cover dezelfde bolle wangen, soms met moeder erbij, altijd met Maxima ernaast want we weten wat nóg meer verkoopt. We krijgen niet een Koning, we krijgen een Koning & Koningin.

Abdicatie en Kerstmis, er zijn overeenkomsten: ook als je niet kunt bladen maken beleef je de hoogste verkoopcijfers. Doe maar wat en het scoort. De klant wil koning: maak je mok, je tompouce of je cover oranje en goh ik heb er verstand van. De meest obligate bijlages en reportages profiteren van de abdicatieroes. Niks tegen, profiteer!

Tijdschrift De Zaak (over ondernemen): de gevaren van een familiebedrijf, onderken de sterkten/zwakten van de al bij geboorte bepaalde opvolger. Het blad Management Team carpoolt mee. Glossy Elle: alle smaakiconen van Nederland geven aan hoe Maxima gekleed moet gaan, en voor welke verkeerde keuzes ze bang zijn. Nouveau: de complete etiquette-gids, wie mag er komen, wie niet, wie zit naast wie, wat doe je ervoor, erna. Psychologie Magazine: middenin je midlife een grote carrièreswitch maken, wie gingen hem voor? En, beviel het? Panorama: pardon, en wat kost het allemaal? Al die beveiligingen, wat krijgt Beatrix vanaf nu, en Amalia, en hoeveel gaat Maxima er op vooruit? Story: alle geruchten, achteraf beschouwd. Revu: het complete Zorreguieta -dossier, met nieuwe feiten. Extra: nog éen keer Holleeder. JAN: dé roddels, en een ‘essay’ over roddelen, waarom vrouwen dat vaker doen. Party: alle processen die Willem-Alexander voerde, alle rectificaties. Plus/Zin heeft de menukaart van het abdicatiediner-1980, dus: dát eten we thuis op 30 april 2013. Tijdschrift Gooisch: hoe Gooisch is Willem-Alexander? (‘Tenslotte ging hij met iemand die nog nooit een hockeystick had vastgehouden’). HP/De Tijd: de merchandising, wat levert het allemaal op, voor wie, het porselein, de vlaggen, de meerverkoop van specials en boeken. Tijdschrift De Liefde kan wel een oplagezetje gebruiken: waarom valt tango-Maxima op een Baarnse kaas met gele tanden? Viva: hoe is het met de exen en hoe ga je er mee om? De datum is bekend, wat er gaat gebeuren is bekend, dus televisiegids of dagbladmagazine: schrijf dé coverwedstrijd van het jaar uit, en doe zelf ook mee. Quest/Kijk: hoe prepareer je de Koningssloep?

Vorsten, Vriendin, Libelle, Margriet en gossippers: laat zien, laat zien, laat zien. Foto’s en nog eens foto’s. Dik, dikker, bijlages, specials. Kom in april twee keer per week uit!

Oranje (door Robin Utrecht)

Ik was betrokken bij Libelle en de abdicatie in 1980. Libelle in twee dagen uitverkocht. Omdat het idee goed was en nu weer zou kunnen. Een dikke bijlage van 64 pagina’s, geheel op beeldrijm. Op de linkerpagina: Juliana als baby op vachtje. Rechts: Beatrix als baby op vachtje. Links: Juliana’s eerste schooldag. Rechts: Beatrix’ eerste schooldag. Links: Juliana (21 jaar) op ski’s. Rechts: Beatrix (21 jaar) op ski’s. Links: nou ja, zo het hele blad door. Ongelukken, bordesscènes, op paard, staatsbezoeken, kind op arm, trouwfoto s. Ik kocht die 1980-bijlage verleden week, in de krochten van internet, voor 2 euro.

Nog steeds een feest voor het oog,

Tweederde van het 2013-idee is er al, alleen nog even Willem-Alexander toevoegen.