Ridder Rob!

Hoera! Hoera! Hoera! Met trots maken we bekend dat onze eigen bladendokter Rob van Vuure vrijdag 26 april is benoemd tot Ridder in de Orde van Oranje-Nassau. Rob (67) is al veertig jaar lang een van de meest toonaangevende bladenmakers van Nederland.

Voordat Rob zich twee jaar geleden aan ZB verbond, was hij hoofdredacteur van tientallen tijdschriften, waaronder publieksbladen als Libelle, Margriet, Playboy, Viva en Panorama. Rob schreef negen succesvolle boeken over tijdschriften maken en voor zijn gehele oeuvre werd hij gelauwerd met de Mercur d’Or. Van zijn vakgenoten kreeg hij de geuzentitel ‘Bladendokter’ en onder die titel publiceert hij ook wekelijks in de Volkskrant.

We hebben bij ZB de afgelopen maanden hard gewerkt aan de voordracht van Rob. Vele prominenten uit de media steunden ons zogenoemde ‘Voorstelformulier tot de verlening van een Koninklijke Onderscheiding.’ Vrijdag 26 april ontving hij zijn ridderorde uit handen van de burgemeester van zijn woonplaats Hoorn.

Libelle

De collega’s uit het vak zijn vol lof. Dick Molman (CEO van Sanoma in Nederland): ‘Rob van Vuure is zonder twijfel een van de grootste tijdschrift-hoofdredacteuren van Nederland.’

Franska Stuy (hoofdredacteur van Libelle): ‘Heel veel journalistieke producten worden tegenwoordig beter gelezen doordat Rob van Vuure redacties leerde hoe je dingen onder de aandacht van een groot publiek kunt brengen. Dat alleen al is een onderscheiding waard.’

Vogue

Karin Swerink, hoofdredacteur van de Nederlandse Vogue: ‘Rob was mijn hoofdredacteur bij Yes. Hij was altijd enorm stimulerend en inspirerend; elke dag lagen er geeltjes op alle bureaus met ideetjes. Die constante stroom zorgde ervoor dat ik zelf ook steeds nieuwe ideeën bleef bedenken. Van hem heb ik meegekregen dat alles mogelijk is bij een tijdschrift en dat je altijd moet doorgaan tot het allermooiste en allerbeste. Ik blijf Rob van Vuure altijd dankbaar voor zijn inspiratie.’

Lees hier het persbericht (PDF)

robbert-rob-lintje robvanvuure-lintje