Wendy vs Linda

Het nieuwe blad Wendy legt Linda weer eens onder een vergrootglas. Linda: dramatische scheidingen naast Estée Lauder. Borstkanker, omslaan en daar heb je Lancôme. Vreemdgaan gevolgd door Vichy Liftactiv Supreme. Vaginisme tussen de zijden ochtendjas van Agent Provocateur en de flesjes Elixia Organic. Bedankt Linda, mijn ramptoerisme-gen begint al te jeuken als ik je zie. Tot in de bijzinnen het volle leven, de rozen, de steel, de doornen, alles verpakt in glimpapier.

Maar ook het blad Wendy is consequent. ‘Zoektocht naar geluk’, zoals ze zelf zeggen. Op de inhoudpagina: drie keer het woord ‘lief’, negen keer het woord ‘geluk’, een lange blij blij blond-trouwreportage en het woord ‘papa’s meisje’. Je kunt zeggen: lammetjespap. Je kunt ook zeggen: in tijden van IS hét bladenmakersantwoord.

Vergeleken bij Wendy is Linda een schaal met rode pepers. Na vijf (5!) redactionele pagina’s van het blad had ik al de volgende vijftien (15!) zinnetjes geturfd.

Sex is een drama / De klerezooi in zijn werkkamer / Daar heb ik helemaal geen zin in / Marjan dreef dagen in zee / Facebooken vanuit je graf / Scheiden is duur / Ik zit compleet op slot (over sex) / Dat verdomde werk / Leven met een dwangneurose / Dan is de sleur in een relatie compleet / Rachel Hazes vindt wel heel erg veel mensen stom / Na 3 jaar en 6 maanden verdwijnt de romantiek uit een huwelijk / Vrouwen zijn het ongelukkigst als ze 37 zijn / We hebben per jaar gemiddeld 108 keer ruzie met onze partner / Midlifecrisis.

De hoogste somsgaathetklote-dichtheid van bladenland, maar mmm, verpakt in zwoele Vamp Cream Oogschaduw en een scheut Coco Noir van Chanel.

En na die vijf pagina’s? Vooruit, nog tien zinnetjes, wegens ruimtegebrek geen hónderdtien.

De dreigende burn-out van René Froger / Het is in Italië bekend dat de meeste manlijke presentatoren impotent zijn / En niet lang daarna volgen de erotische gekkigheidjes / Liefde, dood en daartussenin / Advocate: zo kom je weg met moord / We hebben de nodige kopzorgen / Erlynne Bakkers (5 kinderen) werd een vrouw / Ik was helemaal opgebrand / Een bizar avontuur met oplichters en drugsverslaafden / Hij komt in een duistere wereld terecht.

En dan moeten we nog krijgen: ‘In zijn eikel prijkt een Prins Albertpiercing.’En: ‘Mijn vriendinnen zie ik niet meer.’ Ook: ‘Wie zorgt er voor mijn kat als ik doodga.’ Niet te versmaden: ‘Ik ben thuis een depressieve gek.’ Bij Janny van der Heijden mislukten de fillers en: ‘Een week nadat mijn vader overleed, zei mijn man dat hij wilde scheiden.’ Echt tot slot, het zinnetje: ‘Hun baby was gehandicapt, zij had een depressie en toen dacht de man van Joy: laat ik er maar tussenuit knijpen.’

Door lieve Wendy valt het extra op: Linda maakt ramptoeristen gek van geluk. Elke maand 200.000! Volgende maand, groot: ‘Rot op met je Chia-zaad.’ Wendy zou schrijven: ‘Chia-smoothie gemaakt voor mijn lief.’