We draaien de zaak om

Quote gooide de zaak een keer om, uiteraard met behoud van de huistoon. Dus, over Estelle Cruijff: ‘Best lullig voor Caroline Tensen dat ze naast jou op een fossiele schildpad leek’. Over Nina Storms: ‘Korte rokjes zijn al een bedenkelijk fenomeen boven een bepaalde leeftijd (35), maar helemaal wanneer je knieën op oliebollen (met krenten) gaan lijken’. Over Heleen Mees: ‘En welbeschouwd ben jij nu toch maar mooi de Jeanne d’Arc der ballenliksters geworden’. Je maakt een Quote voor vrouwen of je maakt ‘m niet. In het voorwoord: ‘We wilden ‘m eerst Qut (kut) noemen, maar dat was niet aan Neelie Kroes uit te leggen’. Dan maar simpel QuoteV.

Maar ook het tegengas is te koop. Opzij heeft deze maand zo’n beetje hetzelfde idee. De Ophij. Kop: ‘Waarom machtige mannen domme dingen doen’. Kop: ‘Dokter, ik wil de knip’.

OpzijOphij-1024x1024

Zo’n restylingstuntje opent deuren die anders gesloten blijven. Vooruit, ik doe het. zei Neelie Kroes tegen QuoteV. (En na Esta, Opzij, Viva, Marie Claire en diverse dagbladmagazines kon ook hier de koppenmaker zijn ‘Kroes Control’ kwijt). Okay, een Quote voor vrouwen met ballen, kom dan maar langs, zei Heleen Mees.

Kenmerk van welke special ook, of het nou over kapsels, vreemdgaan, voortuintjes of vrouwen met ballen gaat: één keertje meer van hetzelfde, met dezelfde uitstraling. Ge lust wel pap van kapsels, vooruit, ge kunt ze krijgen. Méer vreemdgaan. Méer voortuintjes. In de Ophij: opa-dag, manlijke verloskundige, brief aan Lodewijk Asscher, ‘newborn feminist’ Filemon Wesselink. In de QuoteV: de ‘Vrouwen met ballen top-40′.

Maar belangrijker dan de inhoud is het signaal. Als blad laat je zien: we hebben de guts. Hier wordt bladengemaakt!

De 100% vrouw-Varagids: geflopte tafeldames, top-25 seksistische filmscènes. Playboy voor vrouwen! Voorproefje: op elke pagina rechtsonder een vrouw als sidekick: ‘Patricia Paay! Blinde pikken, kijk naar haar nek, kijk naar haar handen, daaraan zie je toch dat ze tachtig is’. Een Vivavoor mannen. Voor exen. Na Linda‘s L’Homo een keer de L’Esbo. Een Ouders van Nu voor vaders. De MannenMargiet: is gedaan, verkocht beter. Een Autoweek voor vrouwen, waar blijft-ie? (‘Uit onderzoek blijkt: 62% van de mannen kan slecht inparkeren’).

Hoera, één keer per jaar draaien we de zaak om, al is het maar voor de publiciteit. Opzij had de ballen, en deed het. Ballen? De vrouwen-Voetbal International, waar blijft-ie? ‘Uit onderzoek blijkt: 74% van de mannen kan de buitenspelregel niet goed uitleggen’. En wie mag na een doelpunt zijn shirt uittrekken? En na een hattrick zijn broek? Wie in Godsnaam niet? Twitter je maar gek.