Rob’s Kiosk: Lief Dier

LiefDier

Wat Allerhande is voor supermarkt AH is het blad Lief Dier voor PetsPlace. Vier keer per jaar ligt er landelijk in alle 207 winkels van deze ‘winkelketen met alles voor huisdieren’ een professioneel gemaakt blad. Oplage: 200.000. Er zijn in Nederland 3.6 miljoen katten en ruim twee miljoen honden. Gevolg: duizenden vragen en zorgen en oplossingen. Ik hou niet van honden, ze schijten ze blaffen ze kwijlen ze stinken ze pissen ze duiken in je kruis, maar door het blad Lief Dier ga ik bijna om. Fris vormgegeven, op stevig modern papier, leuk bekopt en leuke mensen aan het woord die van dieren houden. Ook de bekopping is grappig en positief. ‘Wakker worden egeltjes! Hulp na de winterslaap’. ‘Lekker loungen: manden en kussens voor kat en hond’. ‘Deze kluif met visolie is niet voor de poes!’ (Haha, juist wel natuurlijk). Boven de nieuwe vissenkommen: ‘Voilà Villa Vis!’ Boven de nieuwe konijnenhokken: ‘De Knabbelaar Woonboulebard’. Boven nieuwe speeltjes voor honden: ‘Be my Baby’. Voor volwassenen, mindfulness door naar je eigen kat te kijken: ‘Mindfulness met een miauw’. (Want sombermans, een kat ziet kans van de kleinste dingen iets leuks te maken). Ruby (14) en June (9) vertellen over hun nieuwe poesje Aslan. Vraag: wat is er zo leuk aan Aslan? Antwoord: ze smasht balletjes in de lucht. Vraag: wat is haar specialiteit? Antwoord: de verrassingsaanval.

Jolanda (34) woont op een boerderij en schrijft een grappige column. Vriendjes van dochter Roos zijn op bezoek en zeggen: ‘Melk uit een koe? Getver. Doe mij maar uit een pak’. Over goed omgaan met honden de gouden tip ‘Altijd eerst vragen of je hem mag aaien, ook aan de hond zelf’. Over hondenhygiëne: ‘Op naar fris voorjaarshaar’. ‘Pup, je haar danst’. ‘Een feestje voor hondenhaar. Hip en kleurig aan de wandel’.

En net op tijd naar de hondenspeeltuin! Naar de wát? We lezen het goed, er zijn acht plaatsen in Nederland met een hondenspeeltuin, via Google zo te vinden. Een speeltuin voor de hondenfun maar vooral ook om je hond te laten socialiseren. Geen publieksblad zonder Bekende Nederlander, dus: boswachter Arjan Postma ‘is elke dag weer blij met zijn hond Skipper’ en ‘Op het strand ruikt het naar blije hond’. Mooi verhaal, zó vormgegeven dat Arjan niet naar bos ruikt. Ook nog: goed verspreid de hapklare brokken strip, kleurplaat, quiz, tips. Tips van Bernice Muntz, schrijfster van ‘De gelukkige cavia’.

Of je nou van honden houdt of niet, als bladenmaker ga je kwispelen.

Robs citaten

‘Ik sleepte mijn petekind al naar restaurants mee toen het zes dagen oud was, wat er vermoedelijk toe heeft geleid dat hij thuis eten tegenwoordig als een traktatie beschouwt’ (Arnon Grunberg, VPROgids)
‘Wijnboeren flessen fiscus’ (Kop NHD-bladen)
‘Wanneer je je rijbewijs haalt, doe je niet voor niets theorie én praktijk. Kinderen kunnen alleen maar leren wanneer ze hun éigen fouten mogen maken’ (Daphne Deckers, column in Vrouw)
‘Ik probeer éen keer in de week naar BodyFix te gaan. Ook Wendy van Dijk en Chantal Janzen laten zich hier geregeld mooi maken’ (Isa Hoes over botoxgebruik, Party)
‘Mensen die PVV stemmen, hebben gemiddeld 8 bedpartners gehad, VVD-stemmers 7 en CDA-stemmers 5’ (Linda)
‘Nog altijd ben ik trots op de hymne voor het WK-wielrennen die al 26 jaar in 172 landen op tv wordt gebruikt tijdens de ceremonie protocolaire’ (Musicus Tonny Eyk, Party)
‘Over een paar jaar moet ik een nieuwe hartklep. Daar kan ik niet mee zitten’ (Valerio Zeno, Linda)

Robs getal: 64

Tijdschrift Cosmopolitan verschijnt worldwide in 64 landen. Worldwide zo’n 105 miljoen unieke online-bezoekers, alleen al in Nederland elke maand bijna 3 miljoen bezoekers. Staat er in de Australische Cosmo een scorend artikel op de site, dan wordt dat ’s nachts nog bewerkt voor de Nederlandse online-markt. Goooood morning!