Rob’s Kiosk: “Kaartjes voor spannender seksleven”

PsychologieMagazineHet blad PsychologieMagazine heeft een hoog herkenningsgehalte. Ook BN’ers hebben gewone emoties, het verschil met Libelle cs is dat PsychologieMagazine ook aan het duiden slaat. Ze gaan een stapje verder, dieper, het is niet voor niets  een special interest blad. Journalist Dominique van der Heyde over woede: ‘Idioten die een dolfijn achter een auto binden’. Over de nieuwe aanpak van ADHD. Kop: ‘Pillen of chillen?’ Ook hier: mindfulness. Op de vraag ‘Mevrouw de psychiater, wilt u mij leren hoe ik deze man gelukkig kan maken?’ antwoordt mevrouw de psychiater tenslotte: ‘Ik vertel je wat ik je anders na tien sessies zou hebben verteld. Je bent nu nog heel, laat je van deze man scheiden, ga geen co-ouderschap aan, en ga nooit meer met hem in discussie’. Merci beaucoup! Verderop, een nuttig citaat van Roos Vonk, hoogleraar Psychologie: ‘Hoofdrekenen tijdens het vrijen kan het gepieker verdrijven’. En wat moet je met een vader die zijn doodskist al heeft besteld, terwijl de dokter zegt dat er geen reden voor is? Lees het verhaal ‘Vijf redenen waarom ouder worden leuk is’. De zéer afgevallen Annet Malherbe: ‘Ik woog 124 kilo. Als ik iets grappigs deed, was dat leuker dan wanneer ik dat nu doe’. En wat het voordeel is van aangeschoten zijn, blijkt uit een serieus onderzoek: mensen worden hulpvaardiger, met wat extra promillage let je niet zo op je omgeving. Ook de vraag: ‘Kunnen mensen een geheim bewaren?’ Uit onderzoek blijkt: in 75% van de gevallen wordt het geheim doorverteld, behalve als het over familiegeheimen gaat: buitenechtelijke affaires of een afwijkende sexuele voorkeur.

Zo, nu zijn we bijna bij het hoofdonderwerp van deze maand: ’30 liefdeskaartjes voor een spannender seksleven’. Subtitel: ‘Dertig prikkelende oefeningen voor meer intimiteit’. Inderdaad, zo kun je het ook noemen. Geweldig hoe tijdschriften en andere media elke keer weer een andere vorm bedenken voor hetzelfde: hoe gaat het in bed, hoe wordt het leuker in bed, hoe zorg ik er voor dat hij/zij morgen wéer wil? (Ook als ze moe is of er nog een aflevering van House of Cards wacht?). Deze keer: kaartjes! In de bijlage groene kaartjes, oranje kaartjes, rode kaartjes. Groen staat voor voorzichtig, rood staat voor heftig. Leg allebei de (favoriete, los van elkaar gekozen)kaartjes op kleur bij elkaar en ga erover in gesprek. Schat, waarom koos jij dát en lieverd waarom ga jij voor groen? Waarom koos hij het kaartje met ‘Lees samen hardop een erotisch verhaal’ en zij het oranje kaartje met ‘Beschrijf je partners favoriete lichaamsdeel’? Uit alles blijkt: praten, eerst praten. Zo oud als ik weet niet wat, maar bij PsychologieMagazine kunnen ze ‘bladenmaken’,dus bedenk je dit soort bijlages. En toen..En toen koos hij een rood kaartje, kaartje nummer 30: ‘Ga op seksuele ontdekkingstocht door het huis. Gebruik een attribuut uit elke kamer: slagroom in de keuken, de warmte van de open haard, de kussens uit de slaapkamer’. En toen.. En toen bleek dat zij hetzelfde kaartje had gekozen. Sommige lezers hebben PsychologieMagazine niet nodig. 

Robs citaten

‘Alle mannen gaan vreemd. Geen moeite mee. Daniël zegt: In mijn hoofd ben ik altijd bij jou. Daar ga ik nooit vreemd’ (Tatum Dagelet over haar vriend Daniël de Ridder, nu haar ex, Weekend)
‘De chauffeur somde de mensen op, inclusief naaste familie, die het huis niet in konden omdat de hond ze niet mocht’ (Esther Gerritsen over een taxichauffeur, VPRO gids)
‘Een ex die je iemand anders zou aanraden’ (Nr 7 uit de reportage ’30 dingen die je moet hebben voor je 30ste’, Cosmopolitan)
‘In huize Stiemer staat een smart-tv met een 4K scherm, dat een zo scherp beeld geeft dat je de deodorant van Mariëlle Tweebeeke visueel zou kunnen determineren’ (Jaap Stiemer, tijdschrift Hier)
‘Mijn moeder leerde me al vroeg het onderscheid tussen ons, de vrijbuiters, en de nette mensen. Thuis hoefden we niet met mes en vork te eten’ (Sunny Bergman, VPRO gids)
‘Hongarije was prachtig, ik kan niet wachten naar Schotland te vertrekken’ (Citaat boven advertentie Bak Reizen, NHD)
‘In mijn ouderlijk huis hebben de buren wel eens de politie gebeld omdat er zo geschreeuwd werd’ (Aaf Brandt Corstius, columniste, Psychologie)

Robs getal: 75.000

Amsterdam is ook de Twitter-hoofdstad van ons land. Bijna 75.000 accounts plaatsten de afgelopen drie maanden minimaal éen tweet. Rotterdam op twee: 26.000 en Utrecht bezet de derde plaats met 25.000 tweets(Bron: Buzzcapture)