Rob’s Kiosk: Jarig

De ‘makers van het blad Linda’ hebben de special TAART gemaakt, gratis op zaterdag 29 oktober(vandaag!) bij de feestende Hema te krijgen. Gratis? Ach, wel even een taart kopen of wel even de moeder-Linda kopen. Maar toch. Bij een verjaardag hoort een feestje en bij een feestje hoort taart, zeker bij de Hema. Ja, ook worst. Ja, ook tompoucen. Er wordt gezegd: voor het blad Taart is ‘uitgebreid gebrainstormd’. Dat zal wel meevallen, ik was er niet bij maar kan het verslag van de ideeënvergadering zó opschrijven. Neem Hema, neem 90 jaar, neem de bak woordspelingen en neem de mentalitiet van de Linda-makers. Slim schudden en wat krijg je dan? Het blad Taart! Grappig, brutaal, leuke weetjes, artistiek gedoe met tompoucen, die worst natuurlijk, de eerste Hema-ervaringen, kinderen die juist géen taart mogen en vrouwen van 90 aan het woord die je dan ‘ouwe taarten’ noemt.

Leuk, en nergens getrut

Bekende Nederlanders die bekennen dat ze wel eens wat bij de Hema gejat hebben. Kop: ‘Heel Holland Jat’. Laten we Manuel Broekman, de bekendste van de zes Niet-Zo-Bekende Nederlanders, citeren: ‘Bij de Hema vond ik de geur van gel onweerstaanbaar. Ik haalde de magneetstrip uit de dop en liet de spulletjes zo mijn broek in glijden. Sprintje trekken door de winkelpoortjes en buiten mijn vriendjes highfiven’. Altijd leuk, de Linda/Taart feitjespagina. ‘Elke drie seconden vliegt er een Hema-rookworst over de toonbank’. En: ‘1 op de 6 vrouwen bezit een beha van de Hema’. ‘Op Koningsdag worden er 600% meer tompouces verkocht dan normaal’. De Hema wordt 90 dus zes vrouwen die ook 90 worden aan het woord. Voor éen keer en alleen in deze special ‘zes ouwe taarten’. Wil: ‘Truttige omakleren doe ik niet aan’. Jeanne gaat nog vaak naar het casino en komt dan ’s nachts om vier uur thuis: ‘Ik blijf op hakjes lopen’. Marion Pauw schrijft een kort verhaal: de link met de Taart-special is dat zij haar ex met een twintig jaar jongere vriendin in de Hema ziet staan. Verder: zes geweldig gefotografeerde honden. Feestbeesten! Ook een hond als covermodel, met feestneus. De Hema leidt tot alles: topfotomodel Yfke Sturm stond kerstballen af te rekenen in de Hema toen ze werd ontdekt. ‘Dior kende ik alleen van de mini-parfumflesjes die ik spaarde’. Natuurlijk: vier ontwerpers ‘die met het kunstwerk tompouce aan de haal gingen’. Mode-ontwerper Edwin Oudshoorn: ‘Zelf draag ik ook graag roze en geel’. Prima, Edwin. De dokter zei tegen Jill(nu 6 jaar): ‘Levenslang medicijnen slikken en elke week een klysma’. Jill had altijd ernstige buikpijn. Naast Jill komen nog vijf kinderen aan het woord die absoluut geen suiker mogen eten. De heer Rick van der Weijden is franchisenemer en bezit negen Hema’s. En natuurlijk, het blad Taart is van de makers van Linda en verloochent zich niet: ‘Mensen bedrijven de liefde bij ons in de wc’. Ook nog de lekkerste taartrecepten van tv-foodie Miljuschka Witzenhausen: ‘Het liefst gooi ik hem in je gezicht’. En hé, wat doen die bijna naakte strippers achterin het blad? Strippers springen bij verrassing uit een levensgrote taart. Zet het meest flauwe en het meest voor de hand liggende in een blad genaamd Taart, geef het een gelikt jasje en je krijgt een leuk blad. Een lékker blad.

Citaten

‘Ik dacht: als iemand dit leven, dit gezin, mij, ons huis, in de steek laat moet ik wel een onbeminbaar monster zijn’ (Susan Smit over haar scheiding, Linda)
‘Hou er dus rekening mee dat de Playboy-lezers straks worden getrakteerd op een 45-jarige graatmagere sperzieboon in hun favoriete naaktblad. U wordt bedankt!’ (Panorama over Wendy van Dijk die m isschien in Playboy komt)
‘Ik ging gisteren naar de Ziggo Dome, waar ik nota bene zelf op de planken heb gestaan. Ze vroegen om mijn legitimatie! Heel gespannen, terwijl twee witte mannen zo langs ons heen liepen’ (cabaretier Najib Amhali over discriminatie, Mama&Family)
‘Ik val op foute mannen. Dat komt omdat ik zelf ook een beetje een foute vrouw ben’ (Topmodel Kim Feenstra, Linda)
‘Natuurlijk vind ik dat ene zinnetje heel goed van Carice van Houten uit Alles is Liefde, waarin ze zegt dat ware liefde is om met ontploft haar en lekkende tieten op de bank te zitten. Je moet lelijk durven zijn’ (Divorce-acteur Jeroen Spitzenberger, Volkskrant Magazine)
‘Dat Donald Duck een uitgave wijdde aan André van Puin was een hoogtepunt in mijn carrière’ (André van Duin, Stripglossy)