Rob’s Kiosk: Amayzine

AmayzineJe heet May Britt, je bent mooi, je hebt smaak, je bent internationaal op de hoogte en je bent bovengemiddeld geïnteresseerd in mode en shopping. Je was hoofdredacteur van prachtige bladen als Marie Claire en BeauMonde. Na al die papierjaren begin je een onlinemagazine. Dan noem je dat natuurlijk Amayzine.com. Leuk om iets met je eigen naam te doen, dacht Linda ook, en Wendy, én het komt nog een keer goed uit ook. Amayzine.com is May-zelf, dus: veel shopping en mode, veel smaak, veel mensen die mooi zijn en veel internationaal. En alles prachtig vormgegeven.

Is dat het verhaal? Nee, want vanaf nu ligt het tijdschrift Amayzine in de winkel. Tijdschrift! Papier! Van papier naar online, van online naar papier. Zoals May zelf in het voorwoord zegt: ‘Ik kwam een goede vriendin tegen die zei wat bijna iedereen zei. Ga je terug naar af? Een papieren magazine maken? Wat is dit? Is dit niet mateloos ouderwets?’ (Einde citaat) Nee, het is niet ouderwets, het is juist van nu. Er ontstaan wel meer prachtige tijdschriften met allure en internationale uitstraling, op papier. Amayzine is de samenvatting van de tegenbeweging. Hoogstaamde couturemode ‘doet’ het heel goed op papier, om niet te zeggen: doet het veel béter op papier. Je ziet de sfeer, je wilt de jurken aanraken, je komt in de stemming, chic dik papier is vriendje van allure. Het nieuwe tijdschrift Amayzine is dus prachtig, en ook nog goedkoop, voor 5 euro ligt het thuis op tafel. En niet alleen veel mode, ook net op tijd de emoties. Een lang verhaal met topmodel Yfke Sturm(Uiteraard: ‘Sturm und drang’). Vorig jaar werd ze moeder, maar ze balanceerde zelf op het randje, ze kreeg een jetski tegen haar hoofd en raakte in coma. Ook Jerry Hall, de ex van Mick Jagger. Jerry heeft manieren, want lees de kop: ’Jerry wist dat Mick haar bedroog maar vond het onbeschoft het uit te maken om een paar one night stands’. Typisch voor de familie Jagger: ‘Mick’s dochter Jade en kleindochter Assisi waren tegelijkertijd zwanger’. (En misschien Micks vrouw ook nog wel, of zijn vriendin, of de vriendin van zijn vriendin). Liefdesverdriet of niet, schrijfster Marion Pauw had het wél en geeft de cursus ‘Hoe overleef ik het’. ‘Liefdesverdriet drukt op hetzelfde centrum in je brein als griep’. Van griep ben je eerder af, maar na zes Pauw-stappen ben je al een stuk verder: ‘Liefdesrouw duurt vaak langer dan mensen normaal vinden’. Hé een prachtig modeblad zonder Doutzen Kroes? Dat komt goed, halverwege. Amayzine ontdekte ‘de nieuwe Doutzens’, gewoon in het wild in de Kalverstraat.

Citaten

‘Ik heb mij een voetballeven lang voor coaches geschaamd. De grammaticale onzin! ‘Nieki, Nieki, als je de bal breed van je eigen houdt, dan kun je Dikkie nooit zijn peen etreren’ (Nico Dijkshoorn, VI)
‘Het laatste kont-taboe: cellulitis. Ik heb het. Horrorhüttenkäse, paniekputten’ (Stella Bergsma, V-magazine)
‘Maar toch bedrieg ik hem, en vet ook. Want voor mijn vibrator voel ik meer passie dan voor hem’ (Anoniem, Viva)
‘Gisteren heb ik nog een hele gevulde speculaasstaaf naar binnen gewerkt. Ik worstel’ (Fajah Lourens, Mama&Family)
‘Zeker als je de telefoon uit zet, de televisie uit laat en de krant linea recta de kattenbak in mietert’ (Geen Peil-politicus Jan Dijkgraaf bejubelt het Friese platteland, marketingblad Fonk)
‘Alhoewel ze niet te beroerd was om de eerste afleveringen van RTL Live van Albert Verlinde de grond in te boren, houdt de Gooische tante zich afzijdig van het televisiewereldje’ (Over Viola Holt, Party)