Rob’s Kiosk: Uitmelken van Boer zoekt Vrouw

Boer zoekt Vrouw ZB Rob van VuureEen succes uitmelken is misschien een te flauwe woordspeling als je het over boeren hebt. Toch maar laten staan, want het is wel waar: het televisieprogramma Boer zoekt Vrouw (BzV) is een succes en dan ga je natuurlijk lekker door. Nog een jaar en nog maar een jaar. De tijdschrift-uitgave van het programma is ook een succes dus daarvoor geldt ook: nóg een keer en nóg een keer. Nummer 8 ligt nu in de winkel en sluit aan bij het lopende programma. Thema: internationaal. De coverteksten zijn duidelijk. Met Riks in Canada. Het Zambia van Marc. Olkes Wilde Westen. Ook: Op pad met David in Roemenië. Ook: Met Herman door Frankrijk. Snel naar boer Olke uit Texas. ‘Wie aan Texas denkt, ziet beelden voor zich van cowboys, paarden, uitgestrekte prairies, grote kuddes koeien en hier en daar een postkoets’. Die sfeer, maar dan in 2017. Om maar wat te noemen: Olke heeft wél tweeduizend koeien maar rijdt niet in een postkoets. ‘Ik zou het graag wat rustiger aan doen, mijn werk afbouwen en meer op vakantie gaan’. Uiteraard met vrouw, na de tv-serie van BzV. Boer zoekt Vrouw-magazine is succesvol omdat je na elke televisie-uitzending méer wilt weten. Dat geldt ook voor Spoorloos, Memories, Het Familiediner, De Rijdende Rechter en alles van Robert ten Brink. BzV brengt niet alleen de achtergrondverhalen van de internationale boeren, ook veel randinformatie, soms leuk, soms geforceerd. Op de pagina met ‘bij elkaar geharkte’ weetjes lees je ‘Eénderde van de singles liegt over hun seksueel verleden’ en ‘Muziek van Marco Borsato biedt de meeste steun bij liefdesverdriet’. De shoppingrubriek heet Boerenbont, zes pagina’s met van alles wat, genre: eierdopjes met de kop kEIk uit je doppen. En ze bestaan: vaatwasserbestendige rietjes. Op tv gaat het over relaties dus in de papieren BzV ook. ‘Hoe deal je met een geliefde uit een andere cultuur?’ ‘Hoe duurzaam is een vakantieliefde?’ Trouwens, misschien zijn de liefdes uit BzV wel een soort vakantieliefdes. Geldt niet voor boer Jos. Boer Jos vond via BzV in 2009 de ware, hij schreef een openhartig boek over zijn liefdesleven. Boer Marc woont in Zambia en doet mee aan de huidige serie. Hij zegt: ‘Voor je plezier winkelen? Hou op zeg’. Kijk, dát zijn ze. Alle boerenverhalen worden afgewisseld met boerenrandverhalen. Over groentes, over beesten. Over kip: ‘Vleeskuikens worden vetgemest in kooien?’ Onzin, dus. Gelukkig ook een reportage over Ans en Joop Brouwer uit Den Haag, al 57 prima getrouwd. Vraag: wanneer zeiden jullie voor het laatst ‘Ik hou van je’ tegen elkaar? Ans en Joop tegelijk: ‘Dat hebben we nooit gedaan’. Kortom: ook Ans en Joop helemaal op hun plek in Boer zoekt Vrouw-tijdschrift.

Citaten

‘Dat zag ik pas toen ik later mijn handschoen uit deed, daar lag mijn losse vingertopje in. Aan boord hebben ze hem er weer aangenaaid’ (Pieter van Vollenhoven, V-magazine)
‘Mijn vader overleed toen ik 17 was en op mijn 18de kreeg ik kanker’ (ex GTST-soapie Maria Kooistra, 39 jaar, Mama&Family)
‘Wij geven de relatie met onze partner en onze hond hetzelfde cijfer: een 8,8’ (Linda)
‘Na een samenzijn van twee jaar brak ze met Nathan. De stoer ogende uit Australië afkomstige rugbyspeler bleek er naast Yvonne nog zeven vrouwen op na te houden’ (Over Yvonne-‘Wie is de mol?’-Coldewijer, Party)
‘Ik vind Peter R de Vries echt volledig overschat. Die R er tussen. Hoezo? De man heet gewoon Peter de Vries’ (Bob van Es, marketingblad Fonk)
‘Ik heb jullie verteld over mijn vliegangst en mijn safe toilet syndrom (niet kunnen poepen op vreemde toiletten)’ (Linda de Mol, Linda)