Rob’s Kiosk – Kommer en kwel

Het tijdschrift Fabulous Mama glimt, ziet er prachtig uit, glossy voor glossy na, maar om nou te zeggen: daar vindt de doorsnee mama steun en begrip… nee. Het ene kommer en kwel verhaal na het andere. Moeder Bregtje werd met een ernstige depressie gedwongen opgenomen en kon tijdelijk niet voor haar zoontje (5 jaar) zorgen. Bregtje: ‘Mijn zoon kwam de slaapkamer binnen en zei: mama, waarom blijf je in bed liggen? Kom eruit, ik moet toch naar school?’ Verderop in het blad moeder Marleen die zegt: ‘Ik wilde het hem zo graag besparen’. Dat lukte niet, moeder werd geboren met een schisis (hazenlip), zoontje Nando ook. ‘Keer op keer kreeg ik te horen: gelukkig is het een jongen en kan hij een snor laten staan’. Klein leed vergeleken bij moeder Arianne. Paul en Arianne verwachtten hun tweede kind toen Paul (38) een hersenstaminfarct kreeg. Paul nu, na zoveel jaar: ‘Zes weken later ontwaakte ik. Ik kon niet eten, niet drinken, niet praten of gebaren maken. Als een gevangene van mijn eigen lichaam lag ik in bed, mijn armen en benen gespalkt om vergroeiingen te voorkomen. Ik verging van de dorst maar kon dat pas duidelijk maken toen me geleerd werd woorden te spellen door met mijn ogen te knipperen. Het was de hel op aarde’. Arianne nu: ‘In dat beschadigde lichaam zit nog steeds de man van wie ik hou’. Twintig pagina’s verder in het blad de special ‘Sst..secret special’. In de intro: ‘Er zijn van die gedachten en gevoelens waar je liever niet over praat’. Behalve nu dan. Moeder Annet: ‘Mijn hele zwangerschap heb ik stiekem gerookt’. Moeder Kim: ‘Mijn smartphone krijgt meer aandacht dan mijn zoon’. Moeder Sara: ‘Ik heb meester Daniël gezoend’. Moeder Chrissie: ‘Eén keer per jaar ga ik vreemd, op de camping. Ik noem dat mijn vakantieliefde’. Daarna ook veel glossy mode en glossy eten en een glossy tropische vakantie, om toch te eindigen met moeder Marije (30) die zegt: ‘Ik weet niet of mijn kind wel van mijn man is’. O ja, ook een Bekende Nederlander. Op de cover en royaal in het blad: Jody Bernal. Jody, over toen: ‘Drank en drugs, elke dag. Mijn manager trok niet aan de bel, die was al weer druk met een nieuwe artiest’. Ook een grote foto van Jody in bad. Waar geen schuim is zie je tatoeages. Maar gelukkig ook: ‘Mijn gezin mag er zijn. De onzekerheid die ik vroeger had, is weg’.

CITATEN

Douche
‘Ik ben snel onder de douche gesprongen, want ik was al bang dat het een tijdje zou kunnen duren eer dat weer mogelijk zou kunnen zijn’ (Financieel adviseur Ruud van Dijk over zijn arrestatie in Servië, Quote)

Hel
‘Het mooiste aan mijn lichaam vind ik mijn billen. Vanwege mijn gespierde billen en benen is broeken kopen een hel’ (Shorttrackster Suzanne Schulting, Helden)

Nooit
‘Het verdriet gaat niet weg. Nooit. Maar het groeit met je mee als een litteken. Je wordt ouder, de tijd verstrijkt en dat helpt een beetje. Maar het is niet zo dat ik denk: ik ben er overheen’ (Lies Visschedijk, ‘Soof’, over haar man Marc van Uchelen die in 2013 zelfmoord pleegde, VARA-gids)

Open
‘Dierenasiel zet de deuren zaterdag open’ (Veerse Bode, rubriek Ruggespraak, tijdschrift Onze Taal)

Fit
‘Hoe fit is jouw vagina?’ (Goedele Liekens stelt een vraag, Wendy)

Rete
‘Vroeger was ik enorm verliefd op Mick Jagger en nu kom ik tot de verbijsterende conclusie dat ik hem nog steeds rete-aantrekkelijk vind’ (Patty Brard over Mick Jagger, Party)

Plassen
‘Nooit meer plassen op hoofdveld Middelstum’(Ook vv Middelstum heeft kunstgras, Dagblad van het Noorden)

Kwijt
‘We zijn mama kwijt’(-)’Ik hoorde mijn vader laatst tegen mama zeggen: ‘We hadden zulke mooie dromen, zouden samen Irene aanmoedigen op de Spelen’ (Schaatster Irene Schouten, haar moeder is na een hersenbloeding niet meer aanspreekbaar, tijdschrift Helden)

KADER

Bronstig
Niet zo gek dus dat lustopwekkend eten is vernoemd naar Aphrodite, de Griekse Godin van de liefde. De lijst van afrodisiaca is eindeloos: aardbei, asperges, bonenkruid, champagne, chocolade, fazant, granaatappel, gember, ginseng, honing, kaneel, kaviaar, knoflook, kreeft, kruidnagel, lavendel, marjolein, munt, nootmuskaat, oesters, paddenstoelen, peper, perzik, saffraan, truffels, vanille, wijn… Maar ‘culiqueen’ Miljuschka voegt er snel aan toe: ‘Nu is het heus niet zo dat je, als je deze ingrediënten in een blender gooit, de rest van de dag als een bronstige beer rondloopt’. Tip voor de twijfelaars: ‘Het grootste effect behaal je met oesters, Casanova lustte er wel pap van’. (Wendy)

Bijstand! Scheiden! Depressies!
Goed nieuws is geen nieuws. Dat geldt zeker voor de roddelbladen, en helemaal zeker voor de coverteksten van de roddelbladen. Bekijk ze eens op dié manier. Kort geleden las ik in een en dezelfde willekeurige week de coverteksten van de top-vier: Party, Story, Privé, Weekend. Daar gaan we.

NCRV-ster: ik wilde uit het leven stappen. Rob de Nijs trekt boetekleed aan. Vlucht schokt neef Masmeijer. Inge schrikt aanbidders af. Dries over stiekeme slippertjes. Miljonair negeert haar smeekbeden. Ex-pornoster Bobbi Eden. Liefdesbreuk Tatjana. Drama Marga Bult: maanden uit roulatie. Gerard uit restaurant gezet. Geheime liefde onthuld. Jan Smit: maar ik voel me niet schuldig. Hier gaat Carice wonen, zonder haar Guy? Patricia’s nieuwe buren in opstand. We willen hier geen onrust. Dubbelspel in Alberts liefdesleven. Barbie in de bijstand. RTL4 ster ontketent oorlog. Minnares Masmeijer: hij is niet eerlijk geweest. Ratelbrand trouwt 21-jarige maagd. Brad Pitt wil Angelina Jolie niet terug. Alain Delon kapot van dood twéede grote liefde. Penney de Jager verlaten door vriend. Prinses lijkt niet meer op zichzelf. Flikken-ster gaat gebukt onder depressies.

In één week. En volgende week weer. En over veertien dagen weer. Zijn we ramptoeristen of niet?

PLUS

Rode loper
Ik moet altijd gniffelen als ik op zo’n sterrensamenscholing op de rode loper zie hoe bepaalde BN’ers zich als volleerde limbodansers in de meest onmogelijke bochten wringen om in het vizier te komen van de aanwezige pers. Het gaat nooit om A-namen maar om een lager echelon dat de publiciteit nodig heeft om in the picture te blijven, bij gebrek aan een tv-show, filmrol of muziekhit. (Guido den Aantrekker, hoofdredacteur Story)

MIN

Twee keer
Ik zag die middag een oudere zanger de rode loper twée keer aflopen, omdat hij de eerste keer achter een succesvoller iemand liep die alle aandacht opeiste. Van een andere BN’er weet ik dat hij op premières puur voor het rodeloper-moment komt. Zodra hij zich in alle windrichtingen breedgrijnzend heeft laten fotograferen gaat hij huiswaarts zonder de voorstelling gezien te hebben (Guido den Aantrekker, hoofdredacteur Story)