Gossip en Geheim

Gossip
Kop in Privé, verleden week: ‘Man Albert Verlinde wil Mark Rutte wippen’. Kop in Party: Sandra Reemer: ‘Ik heb een kindje gekregen’ (v/h Kroepoekje begint een foundation). Ooit gelezen: ‘Matthijs van Nieuwkerk weg bij vrouw’ (Matthijs was een middag naar het voetballen). Gossip!

Geheim
Ik blader door een blad en kom de volgende zinnen en onderwerpen tegen. Ik reed iemand dood / Mijn leven is totaal verwoest / Wat zou ik graag het nekje van Tinkebell breken / Er vallen in Nederland jaarlijks zo’n 900 dodelijke verkeersslachtoffers / Ik was in die periode gewend aan wippen, pleite, niks ontbijten / Op naar het hiernamaals / Ik ben niet bang dat hij vreemdgaat / Ze hangen laveloos om de nek van een vrouw / Kwijlend zaten we voor de buis / Frodo was toen al hersendood / Pornoachtige liefdesbrief / Een huwelijk als een mijnenveld / Dat hele aftakelingsproces was zo wreed en pijnlijk / Wijdbeens op zijn penisverlenger / Mama is een hasjdealer / Uiteindelijk selecteer je een paar mannen die geschikt lijken / Ik heb hem helemaal in elkaar geslagen / Haar hoofd is als het ware geknakt / Ik heb een paar keer geprobeerd om zelfmoord te plegen / Tip: scheer altijd je benen met een borrel op / Huiselijke sex / Die gruwelijke avond veertien jaar geleden / Andijvie is slijmerig / Ik haat K3 / Ik dacht: Sex sells / Alleen nylonkousen aan, verder niets / Simone leefde nog zeven dagen / Het is niet alleen de sex die verslaaft / Ik was dertien toen ik werd geronseld / Het bronstige wellustige gebonk /Duizenden billen / Niet zeuren over een kont waar je U tegen zegt / Sorry kind, papa is jouw papa niet.

STOP!
Deze opsomming had drie keer zo lang kunnen zijn. Waarin zijn mensen in hoge mate geinteresseerd? In ellende en in sex, zelfs in de ellénde van sex. Komt deze opsomming dus uit Panorama of Revu? Uit AktueelMAN of uit het true crime blad Koud Bloed? Uit de nieuwe glossy Crimelink misschien? Nee, al deze zinnetjes staan in het blad LINDA., in de augustus-LINDA. Een nooit gememoreerd ‘geheim’ van deze succesglossy wordt door zox92n nuchtere opsomming duidelijk.  LINDA onderscheidt zich vanaf haar start door de fotografie en de vormgeving, door tekstaanpak en typografie, en soms door de onderwerpkeus. Onomstreden hoog niveau, elke maand weer. Maar als je alles leest en het een keer kaal op een rijtje zet… dan kóm je me toch een bak ellende tegen. Tegelijkertijd wordt bewezen hoe knap het blad gemaakt wordt. In de LINDA.-verpakking kan alles. Wat elders in bladenland meteen gaat stinken wordt hier Chanel-5. Op een landmijn getrapt? Geluk bij een ongeluk… daar belt de LINDA.! Anorexia? Besef, u wordt door de beste fotograaf van Nederland gefotografeerd! Mongooltje gekregen? Jammer, we kennen iemand die heeft er twee. Uw man heeft er een van 8 centimeter? Helemaxe1xe1aal niet erg, vertél, vertél! Het geheim van LINDA. is natuurlijk geen geheim. Waar praten vriendinnen over? Inderdaad. En daar maken we dan met frisse tijdschrifttechnieken een onweerstaanbare bonbon van.