JFK, rumple the clothes

JFK: Ich bin ein…
Tsja, wat is JFK eigenlijk? In ieder geval het grootste mannenlifestyleblad van Nederland. Dat ben je al gauw tegenwoordig, maar toch.
Arie Boomsma zat ooit 'elk weekend aan de extasy'. Eddy Zoëy kijkt porno. Filemon Wesselink drinkt teveel. Nico Dijkshoorn over Mart Smeets: '…een windbuil die ook nog eens verdachte uitspraken doet over vrouwen.’ Ben Saunders: 'Ik tatoeëer liever mannen, die zeiken niet zo.’

Het jubilerende tijdschrift JFK (5 jaar) laat het belang van slimme rubrieken zien. Wegkruipen of om een vraag heen kletsen kan niet, moet je maar niet in 'De Biechtstoel' gaan zitten. Elke keer levert deze interviewrubriek wat op, al is het maar een covertekstje of een quote in RTL Boulevard. Filemon Wesselink: 'Het komt wel eens voor dat ik niet meer weet hoe ik thuisgekomen ben.’ Vanwege de naam van de rubriek kun je als interviewer gelegitimeerd alles vragen. Vreemdgaan, drank, drugs en verdriet-biecht u maar op, meneer Boomsma, meneer Borsato, meneer Zoëy.

De rubriek Namedropping, ook altijd raak. Een bekende Nederlander reageert kort – dus kort door de bocht – op vijftien andere Bekende Nederlanders. Nergens in Nederland werd ooit een hogere BN-concentratie gemeten. Nico Dijkshoorn over Yvonne Jaspers: 'Het bloed trekt al uit mijn gezicht als ik hoor dat ik samen met haar in DWDD zit.’
JFK staat voor John F. Kennedy. En dan struikelen de woorden stijlvol, intelligent, spannend en succesvol over elkaar heen. Bij een jubileum hoort een jubileumnummer hoort een presentatie van een jubileumnummer. En inderdaad, daar was ze: look-a-like Marilyn Monroe. Happy birthday Mr. President, happy birthday JFK. Ze stapte in Amsterdam uit een Lincoln-cabriolet (Dallas) en overhandigde het eerste nummer van JFK's 5 year Anniversary Issue aan Beau van Erven Dorens, in combine met Winston Gerschtanowitz de uitgesproken JFK-doelgroepman. Beau intelligent en spannend, Winston succesvol.
Waar JFK is, is Jackie. Zo was het vroeger in The White House niet altijd, maar in de huidige Nederlandse kiosk liggen ze vaak naast elkaar. In Jackie staat Arie Boomsma nr. 1 op de jaarlijkse Bachelors List. 'Wij willen best wel 40 dagen zonder seks, mits dag 41 er toe doet.’ In JFK legt Arie uit 'dat zijn karakter niet geschikt is voor een relatie'. Het blad Jackie zit gebeiteld, de komende jaren.

Gaat het jubileumnummer van JFK dan bijna alleen maar over sex en relatie en sexy zijn? Ja en nee. Natuurlijk ook over horloges, smartphones en Emporio Armani. Ja, over sex: vijf jaar JFK, dus op de cover vijf hoogblonde langbenige topmodellen. Twintig pagina’s geweldige naaktfotografie, arty en toch spannend. Zelfs in 3D te zien, 2D was genoeg geweest. Adriana Lima met 'de mooiste benen van de wereld' (en, we zijn in Holland, er moest nog snel een tekstje bij: 'Lippen voller dan de Kalverstraat op zaterdagmiddag').
Nee, over sex: de jubileum-sex-enquete. Van John F Kennedy is bekend dat hij slecht in bed was: beng beng next. Het blad JFK presenteert, geheel in stijl van de naamgever, de saaiste sex-enquête ever. We gaan wel eens vreemd, van siliconen houden we niet zo en soms betalen we voor seks maar ‘poe poe’ niet teveel.
'Sex is a bad thing because it rumples the clothes’, zei Jackie Kennedy ooit. Aha.
Kom op JFK: rumple the clothes, next time.