Bofkonten en Tastosteron

Wat spaar ik? Geen stenen, voetbalshirts of vulpennen.
Een greep uit de verzameling 2010/2011.
Esquire presenteert zes voorjaarstenues, de kop is: SixPak. Een Viva-redactrice schrijft een verhaal over haar passie: met de caravan op stap. Kop: Carafan. In de VARA Gids een reportage over het chaotische leven van Georgina Verbaan. Kop: Georginaseerde chaos. De laatste uitzending van Holland Sport, slechts twee woorden op de cover van de VPRO Gids: Petje af.
Woordspelingkoppen, dus. Ook de flauwe.

Niet teveel analyseren, gewoon even glimlachen. Ja hoor, het is wéér gelukt om een niet-platte woordspeling bij de lingerieproductie te maken. Ja hoor, het is weer gelukt de zoveelste culinaire productie met een glimlach te laten beginnen. In Viva boven een ijstheeproductie: Ik maak je koud. Bij lekkere receptuur waarin wijn of bier verwerkt is: Beschonken toestanden. Lekker: prei, prei en nog eens prei. Dus: Special preis for you! Voor de tachtigste keer een weekendaanbieding Maastricht bekoppen? Vooruit, dan mag: Vervlaaid leuk. De allermooiste pioenrozen van het land staan in Tuin&Co: Kam-pioenen.
Vaak komt een woordspeling niet over. Bouw dus een vangnet in. De kop moet ook duidelijk zijn wanneer je de woordspeling niet snapt. Panorama kopte ooit: Diëten helpen geen reet. Pano-vocabulaire. In het verhaal werd uitgelegd dat geen enkel dieet helpt om slankere billen te krijgen.

In Viva, bij negen prachtige konten in lingerie: Bofkonten. In Grazia bij een verhaal over schnabbelaars uit de showbiz: U vraagt, wij graaien. Het blad Zin over ouderen die aan internetdaten beginnen, en meteen succes hadden: Love@firstsite. Alles en iedereen kopieert Coco Chanel. Dus boven het overzicht: CoCopiëren. De film Iep, naar het boek van Joke van Leeuwen, had succes. Kop in Tina: Iep iep… hoera! Ooit in de Volkskrant een verhaal over de vreugdevolle comeback van de iep, een boom die dreigde te verdwijnen. Kop: Ieperdehiep. In de lingeriespecial van LeDuc de jarretel-top 10. Kop: Over de knie. In het blad Vorsten, bij Máxima op hoge hakken: Zij leve hoog. Libelle zegt: strijken is uit, gekreukt is in. Kop: Vouwtje, bedankt! Viva laat tien 'stoere' tassen zien: Tastosteron. Het blad Atelier, over aquarelleren, typeert de kenmerken van allerlei soorten kwasten. Kop: Penselen en hun streken. Professor Ad Vingerhoets weet alles van huilen, waarom en hoe vaak. Kop in de Volkskrant: Professor in tranen. Telefooncellen verdwijnen uit het straatlandschap, ook in de plaats Hoorn. Dus: Hoorn op de haak. Epko Zonderland, topturner, studeert medicijnen. In Quest: Hersen-gym. Boven een geweldige Viva-lingerieproductie: De Onderwereld. Wil je aandacht op straat? Kort rokje, zegt Cosmo. Kop: Fluitje van een vent.

Zelfs in rouwadvertenties kwam ik woordspelingen tegen. Een maand geleden overleed Amsterdammer Chris Spijker. Chris kwam uit De Pijp en, tekst uit de advertentie, Chris is nu 'letterlijk de pijp uit gegaan'. Ene Guus overleed, een half jaar geleden. Een bijzondere man. In de advertentie van de vrienden stond: 'Wij hebben Guus gekend. Wij hebben geluk gehad'.
Snel terug. Naar De Kampioen bijvoorbeeld.
Duidelijk verliefd stel wandelt door verlaten heidelandschap. Prachtige foto. Kop: Hei maakt het verschil.