Kroonjuweel Pippa

De Zweedse koning Carl Gustav, daar heb je als bladenmaker wat aan. Scheve schaats na scheve schaats. Maffiarelaties. Met twee modellen tegelijk in de jacuzzi, of waren het er drie? Langdurige geheime relatie met een Zweedse zangeres (die een Nigeriaanse vader heeft, staat er altijd bij). Nachtje nachtclub, kosten 10.000 dollar. De Zweedse geheime dienst die regelmatig, in en buiten Stockholm, Gustavs vriendinnen bezocht om de condooms in de doofpot te stoppen. En zijn troonopvolgers: toekomstmuziek. Victoria trouwt haar personal trainer die maar geen Engels kan leren. Zusje Madeleine is verloofd met Jonas die het, sport is gezond, ook met een handbalster doet. Broer Carl Philip gaat opeens met een bikinimodel zonder bikini.
Dat lees je allemaal niet in het blad Vorsten, of in de Royalty (de nummer 1 van Nederland). Daarvoor moet je naar periodiek Royal Story, het koninklijke gossipzusje van Story. Vorsten bewandelt met zorg the bright side of life. Het blad Vorsten leeft niet van overspel, maar van bruiloften. Leeft niet van naakt in een bubbelbad, maar van spetteren en spatten op het strand met de kleuterprinsesjes. Leeft niet van drank en drugs, maar van koekhappen in Meppel. Elke koninklijke trouwerij wordt omarmd en komt in een dubbelnummer terecht. Kate & William, thanks. Albert & Charlene, merci. Hun royal weddings zorgden voor een sensationele verkoop. In Story’s zusterblad Royal op de cover: ‘Wilde Pippa maakt Britten gek’. In beeld: borsten van wilde Pippa, bijnaam Her Royal Hotness. Op de cover van Royal Story: ‘Intriges en overspel aan het Hof’. Beeld: model, bikini nog aan. Op de cover van Vorsten daarentegen: Feest met Máxima, Eerbetoon aan prinses Diana, De nieuwe foto’s van de prinsesjes. Vorsten-covertekst bij de foto’s van Albert en Charlene: Liefde en glamour in Monaco. Zoiets veroorzaakt lachstuipen bij de bladenmakers van Story en Royal Story. Daar liggen de overspelcovers al klaar. Om te beginnen: die kale dikke nulglamour Albert van Monaco was in de loop van de huwelijksnacht al weer spoorloos.
Het blad Vorsten piekt met weddings, maar die zijn niet elke maand voorradig. Zo te zien is er nóg een troefkaart. Verkiezingen. Verkiezing van wat dan ook. Elk jaar: Wie is de populairste Prins? De laatste jaren was dat Prins Maurits. Ook Willem-Alexander staat altijd bij de top-3, waarschijnlijk qualitate qua? Maar onze Oranje- spitsen krijgen steeds meer concurrentie van het buitenland. Tot 30 juli kon gestemd worden, snel zal blijken of runners-up als Harry, William, en die Carl Philip van Zweden (bikinimodel) het podium hebben overgenomen.
Ook populair, elk najaar: Verkiezing Bestgeklede Prinses. Mary van Denemarken, Letizia van Spanje, Rania van Jordanië of Mathilde van België? Welnee, Máxima natuurlijk. Ook populair: Verkiezing Populairste Prinses. Kate? Charlene? De Zweedse troonopvolgers? Welnee, Máxima natuurlijk. Doe mee, en win een ketting met bijouparels. Of een gedraaid collier met kristalsteentjes. Ook de prijzen zijn helemaal Vorsten-doelgroep: juwelen, bedeltjes, zegeltjes. Royal Story heeft een andere formule.
Kroonjuwelen: Carl Gustav en Pippa.