Rob’s Kiosk: Boer zoekt…

Het televisieprogramma Boer zoekt Vrouw schreeuwt al vanaf het begin om een tijdschriftondersteuning. Na een paar jaar kwam het er eindelijk van, nu ligt aflevering 7 in de winkel. Boer zoekt Vrouw, Memories, Spoorloos, programma’s waarbij iedereen denkt: hoe gaat dit verder, het kán toch niet dat ze elkaar leuk blijven vinden, die boerenlul, dat knorrende varken, de schellen vallen toch wel een keer van haar ogen? Ook Spoorloos en Memories verschijnen af en toe in papieren vorm, maar waar blijft de jaarlijkse uitgave Familiediner? Is de reset toch nog mislukt na een keer dineren? Waar blijft de jaarlijkse uitgave De Rijdende Rechter? Is die schutting wérkelijk gesloopt? Waar blijft het tijdschrift Ik Vertrek? En Hello Goodbye? Ook met de verhalen die de tv niét haalden! Over al die programma’s is veel meer te vertellen, al is het maar dat je bevestigd wilt worden, dat je wilt lezen wat je allang aan zag komen: Ik Vertrek wordt ‘ik kom huilend terug’ en Hello Goodbye wordt ‘definitief goodbye’. Kranten en vrouwenbladen putten af en toe uit de rijke bron Boer zoekt Vrouw. ‘Alle baby’s die in de laatste tien jaar geboren zijn’. Bij de start van een nieuwe jaargang: Yvonne Jaspers gasthoofdredacteur bij vrouwenblad Margriet. De reportage Boer zoekt boer (elke geaardheid zoekt). ‘Boer zoekt vrouw, en vond er twee’ (in Viva over trio’s). En ‘Broer zoekt vrouw’ in Libelle, lees niet over de ‘r’ heen, de broer van een eeuwige vrijgezel ging voor hem koppelen.

boer-zoekt-vrouw-7In de special Boer zoekt vrouw die nu in de winkel ligt, worden de vijf zoekende internationale boeren van dit moment uitgebreid voorgesteld. Herman zoekt compleet plaatje, David zoekt vrolijkheid, Olke zoekt pittige uitstraling, Marc zoekt gelijkwaardigheid en Riks zoekt leuke glimlach. ‘Liefde is..samen éen zijn’, zegt boer Herman. Boer Olke zegt: ‘Liefde is geven en nemen’. Ik wil maar zeggen, ook boeren zijn niet in hun eerste cliché gestikt. Het leukste van zo’n BzV-special is toch een terugblik. Hoe gaat het met die en die, hoe is het met dát stel afgelopen? Uit het seizoen 2013: ‘Claire verklaarde hem de liefde, maar boer Jan koos voor Judith, die echt haar best deed, maar uiteindelijk moest toegeven dat het niets zou worden’. ‘Boer Jos koos voor Saskia, maar zij wilde niet meteen samenwonen en ging op 30 km afstand van hem wonen. Nadat de relatie stuk liep werd Jos verliefd op de Nederlandse Amy’.

Het lijkt er op dat veel boerendeelnemers door BzV aan zelfvertrouwen winnen, om dat vervolgens ná het programma vol goede moed in de praktijk te gaan brengen. ‘Gut, vrouwen vinden me leuk’ ‘Goh, ik heb zomaar aandacht’. Ná het programma lukt de grote liefde opeens wel. In deze BzV-special ook wat (overbodige) flankerende artikelen over liefde en koken en shopping. In de rubriek ‘Bij elkaar geharkt’ (leuke titel) nog twee tips voor hen die eindelijk van hun erf durven komen: ‘63% van single-Nederland vindt een slechte zoen een afknapper’ en ‘Vrijgezelle vrouwen vinden de afgetrainde torso’s van voetballers het meest aantrekkelijk om naar te kijken’.

 

Rob’s citaten

‘Miss Montreal: volle zalen, schitterende liedjes. Maar zoals de zangeres het podium betrad..zó shabby. Zo gaat de gemiddelde tiener van dertien naar een strandfeestje.’ (Privé)’
‘Als ik over de Noordermarkt loop, roepen al die oude Jordanezen: groeten aan je moeder!’ (Johnny de Mol, zoon Willeke Alberti, tijdschrift Wendy)
‘Ik vroeg in welk stadium Laurent’s kanker zat. ’Het vierde’. Hoeveel stadia waren er dan? ‘Vier.’ (De vrouw van Tour de Francewinnaar Laurent Fignon, tijdschrift Bahamontes)
‘Ze vinden het nodig in al hun premenopauzale overmoedigheid hun beha los te gooien en zich BBom de hals van mijn prachtige zoon te werpen.’ (Saskia Noort over losgeslagen vriendinnen, Linda)
‘De iPad wordt het nieuwe roken. We hebben nog geen idee wat het doet met de hersentjes van onze kinderen.’ (Yvon Jaspers, tijdschrift Wendy)
‘We hebben Danny Vera een kans in ons programma gegeven. Hij speelt nu in uitverkochte theaters, terwijl mensen hem voor die tijd niet zagen staan.’ (Johan Derksen, Weekend)
‘Vipfeestjes zijn niet aan mij besteed. Ik zat in Monaco eens aan tafel tussen Maradonna en Prins Albert. Het deed me niks.’ (Topwielrenster Jeannie Longo, tijdschrift Bahamontes)