Nadoen. Frits.

Nadoen
Je vader nadoen, daar kun je heel ver in gaan. Sean Lennon, zoon van, gxe1xe1t ver. Op 8 december 1980 maakte Annie Leibovitz een beroemde coverfoto voor het blad Rolling Stone: John Lennon in foetushouding tegen Yoko Ono aan, Lennon naakt, Ono gekleed. John Lennon zei: ‘You’ve captured our relationship exactly’. Vijf uur nadat de foto was genomen werd John Lennon doodgeschoten.  En nu, in 2009, zoon Sean in Purple Magazine. Vriendin Kemp Muhl in foetushouding tegen Sean aan. Kemp naakt. Sean Lennon, in tegenstelling tot pa, gekleed. Geklxe9xe9d! Begrijp je meteen waarom die carrixe8re ook een beetje anders ging.

Frits
Zelfs meneer Frits! Zelfs zijn Philips heeft ontdekt dat alles rondom sex verkoopt. Natuurlijk noemen ze het niet zo, het is allemaal braaf, het heet nog net niet ‘Eindhovens knuffelen’, het is vooral voor couples en de vibrators lijken niet op vibrators maar op schelpjes. Nieuw: een range smaakvolle artikelen voor sensual massage, met Philips-batterijen als rode draad. Nick Cave zegt het deze maand op de cover van Hollands Diep: ‘Alles is sex’. Zelfs tijdschrift Margriet, waarin ik lees hoe Marjan Berk (82!) ‘met een genotsspeeltje de hemelpoort bereikt’ (Niet vlekkeloos geciteerd, maar ik zoek het niet meer op). Zelfs… Zelfs het nieuwe blad EnlightenNext, een kwartaalblad boordevol spiritualiteit, boeddha en zijnsoriëntatie. Groot op de cover van de nieuwe EnlightenNext: ‘Seks: het Goede, het Vreemde & het Heilige’. Daarom ook de waarschuwende sticker: ‘Advies aan ouders: expliciete inhoud’. Kop boven het belangrijkste artikel: ‘Is Sex een weg naar God?’ (Jáá EnlightenNext, jáá. Ik kan het soms wel uitschreeuwen!) Zelfs… Zelfs de opiniebladen. Zelfs Irene Moors, die op de cover van 100%NL-magazine uit haar bol gaat en bekent: ‘In mijn dromen zoen ik soms met een vreemde’. Extrapoleer Irene naar een Viva-vrouw en ze bekent een orgie. Ik noem niet eens de bladen JAN, Red, Marie Claire, Revu. Ik noem niet eens de bladen Glamour, Elle, AM of Yes. Ik noem wel Cosmopolitan. De corebusiness van Cosmo is al sinds haar start in 1965: minnaars, lingerie &  je wist het niet maar zo kan het ook. Cosmo-bedenkster, de Amerikaanse Helen Gurley Brown, zei ooit: ‘Vrouwen hebben recht op Love, Money and Sex’. Nou, dxe1t krijgen ze via Cosmo al jaren en jaren every month. En nu wordt Cosmo, wat eerder met Playboy gebeurde, door ieder blad met een beetje libido links en rechts ingehaald. Van tijdschrift tot reclame tot televisie tot digitaal: sex. Hoe en waar dan ook. Op de cover. Themanummers. Opinixebrend. Plat. Enquxeate. Trends. Een van de gevolgen van de recessie. Er is minder geld voor dure reizen, dure restaurants en exquise uitstapjes. Je verandert in 2009 even niet van huis, van auto of van baan. Veiligheid voor alles. Thuis eten? Top! Weekend Waddenzee? Top! Elkaars lijf? Yes! Je zoekt je plezier dichtbij en een ontdekkingsreis in je eigen bed blijkt ook leuk te zijn. En goedkoop. (Geslaagde covertekst gelezen: ‘Betere sex met je eigen man. Acht voorbeelden’). Het grote nieuws van de afgelopen zomer? Cosmopolitan definitief ontdaan van haar belangrijkste wapen. Covertekst: Zomer 2009. Meneer Frits kruipt in bed bij Helen Gurley Brown.