Revisited

Revisited
Viva’s AnyBody bestaat 20 jaar, dus grijp de kans: hoogste tijd voor een serietje Revisited. Angela (toen 34) liet zich achttien jaar geleden fotograferen, Angela (52) laat zich nu fotograferen. Toen blij met buik, those were the days, dertig kilo ouder. De twee foto’s worden naast elkaar geplaatst. Esther (toen 24) en GertJan (toen 28), een gelukkig stel, gingen twaalf jaar geleden uit de kleren. Esther in het bijschrift: ‘Wat ik top vind aan GertJan? Alles! Kijk zelf!’ Esther en GertJan worden nu wxe9er voor AnyBody gefotografeerd. Esther (36) naakt met nieuwe man Jochem, GertJan (40) armpjedoor met homovriend Cees. Ook mooi: Marlene negentien jaar geleden trots en hoogzwanger op de foto, Marlene nu met haar negentienjarige dochter. Rijmend beeld heeft weinig woorden nodig.
De rubriek Buis&Haard (VARAGids)! De rubriek waarin Bekende Nederlanders op de foto gaan met man of vrouw en kind en dier. En interieur. Elke week een kijkfeest vanwege zooi naast de bank of gesnob aan de wand. ‘Beste fotograaf, let maar niet op de troep’ (Ja, juist wxe9l!). Buis&Haard bestaat al zestien jaar, dus revisited-rijp. Een beetje Bekende Nederlander is een paar huizen en twee vrouwen verder. Maar nog wel hetzelfde schilderij aan de wand (‘Dat mocht ik meenemen’). En de hond? De hond is dood. En baby Sander? Links naast de bank staat Sander, met baardje. Ook Bekende Nederlanders worden weduwe, raken in een rolstoel, gaan verhuizen, worden kaal of wonen een tijdje in een kazerne.
Vreugdevolle, fotogenieke ontwikkelingen.

Truck
Truckstar Magazine, veel informatie en de tank boordevol Henk Wijngaard-sentiment, bestaat dertig jaar en al dertig jaar heet de toprubriek: Familieberichten. De twee belangrijkste dagen uit het leven van een truckchauffeur, de trouwdag en de dag dat de truck werd aangeschaft (in willekeurige volgorde) komen samen op pagina 14 van het magazine. Op je trouwdag poseren voor een molen of bij een kasteel? Doe even gewoon: een echte trucker poseert met zijn bruid voor zijn imposante truck. Want dan komt het echtpaar in Truckstar’s Familieberichten. Hij achter het stuur, zij bij de deur. Een gemiddelde truck gaat zo’n twintig jaar mee, soms langer dan een huwelijk. Kwestie van onderhouden, en de juiste aanschaf. Om aan te geven hoe lang hun wagens meegaan, adverteerde Scania een keer met vĂ­er trouwfoto’s van dezelfde chauffeur. Vier keer de dag van zijn leven voor dezelfde truck.

Karl
In 1991 poseerde een hoogzwangere Demi Moore naakt voor Vanity Fair. De cover werd wereldberoemd. Wie volgden? Christina Aquilera (Marie Claire), Brooke Shields (Vogue), Rebecca Romijn (Page Six), Elle van Rijn (Mama), Britney Spears drie keer (Q, Harpers Bazaar, Elle). En deze maand: topmodel Claudia Schiffer. Acht maanden zwanger naakt op de cover van de Duitse Vogue, onder regie van Karl Lagerfeld. Demi Moore revisited, waarbij niets aan het toeval is overgelaten. Als je een idee overneemt dan tot in de puntjes, heeft Karl gedacht.