Fab

Soms groei je uit een blad. Je wordt ouder. Nooit gedacht, maar je relatie neemt vaste vormen aan. Je krijgt een kind. Of: je wordt wakker en je bent weer single.
Geen zorgen, bladenmakers hebben op u gerekend. Je groeit niet uit een blad, je groeit naar een ander blad toe.
Te oud geworden voor Viva? Geen zin meer in elke week ‘ik ga vreemd met de beste vriend van mijn vriend en de lul vindt het nog goed ook?’ Geen zin meer in gerafelde spijkerbroeken en wimperworkshops? Geen probleem: doelgroepdenkers maakten het blad Esta. Esta, voor de Viva-vrouw met rimpels. Esta, en de ontdekking dat je onder de lakens ook een boek kunt lezen.
Te oud geworden voor Ouders van Nu? Zwanger, baby, peuter, kleuter, kind en dan is hij een tiener. De bladenmakers van magazine J/M verwachten u. Anders het blad Groter Groeien, voor ouders met kinderen in de basisschoolleeftijd. Om tenslotte, voor of na het golfen, voor of na de cruise, uit te komen bij het blad Ook. Voor opa’s en oma’s. Oppasopa Koos Postema aan het woord.
Gesettled en ondertussen iets te besteden? Opeens kun je zonder vtwonen. Residence, kom hier maar liggen, op onze nieuwe Riley-salontafel, naast de magazines More than Classic en Eigen Huis & Interieur. Als het maar in style is.
Te oud voor Donald Duck? Nee, dat kan niet.
Te oud voor Libelle, Margriet? Kan ook haast niet, toch bedachten bladenmakers het blad Zin, het blad Plus. Uitstapjes Nouveau en Elegance slaan we over.
Je gaat je opeens vervelen met het blad CosmoGIRL? Girl wordt jonge vrouw? Genoeg teksten als ‘Dating4dummies’ en ‘Superveel jurkjes en tassen en schoenen’ gelezen? Schrap het woord Girl en Cosmo blijft over. Het blad Cosmopolitan, met elke maand alle flirty fashiontrends, met elke maand 23 serieuze date-adviezen (de 4dummiesperiode ligt achter je), met elke maand ‘betere seks met je eigen vriend en anders maar met een ander’. Maar ook je Cosmo-empowerment dut na een aantal jaren in. Je vriend wordt je echtgenoot en hij blijft eigenlijk best leuk. En je ontdekt wat je moeder altijd al zei: uiterlijk is ook niet alles, en botox al helemaal niet. Je legt je bij de realiteit neer, gelukkig zakken je vriendinnen ook in.
Na de periode CosmoGIRL opeens ook te oud voor Cosmopolitan? Ja.
Aha, gat in de markt! Aha, het zwarte gat na Cosmo. Dus lanceerden de bladenmakers van Cosmo het blad Fab.
Een consequent blad. Consequent gemaakt voor sterke slimme Cosmovrouwen, maar dan vijftien jaar erbij. Seks, uiterlijk, mode, ervoor gaan – maar dan vijftien jaar erbij. Fotomodel Heidi Klum (39), nog net op tijd: ‘Veertig is het nieuwe dertig’. Actrice Elle van Rijn: ‘Zijn midlife werd mijn scheiding’. Ook de andere coverteksten zijn ‘helemaal Fab’. ‘Het roer om!’  ‘Nieuw begin’. ‘De eerste keer met een nieuwe meneer’. Veel raad- en steungevende veertig-plussers, ook de modellen. Federique van der Wal, de Doutzen Kroes van Fab, glorieert.
CosmoGIRL, Cosmopolitan, Fab: in een glimmende drietrapsraket richting midlife. En daarna? Niks daarna. Ik hoor het Heidi net op tijd zeggen: ‘Vijftig is het nieuwe dertig’.