Jonge knarren

Rafael van der Vaart, 5de op de lijst voetballers met de meest gespeelde interlands.
Jan Pietersz. Coen, 7de op de lijst van slechtste Nederlanders aller tijden.
Dus: de glossy Rafael, 36ste op de lijst van uitgebrachte personalityglossy’s. Dus: de glossy Coen! (37e). Het uitroepteken is een onderdeel van het logo.
Komen en gaan op het podium dat kiosk heet. Ouwe knarren (omroepbladen, vrouwenbladen, opiniebladen) rekken met veel marketing hun optredens, vooral abonnementenconcerten ook wel leesmappen genoemd. Jonge knarren springen spontaan uit de zaal voor het voetlicht en zien wel waar hun schip strandt. Vaak na één liedje. Soms nog een klein tourneetje langs gesubsidieerde jeugdhonken.

Om te beginnen moet je zorgen dat je lied gehoord wordt. Door een unieke formule, bijvoorbeeld. Door een unieke presentatie. In het eerste nummer iemand beledigen zodat je een proces krijgt. Een culinair blad van ouwelpapier maken, je kunt het middenkatern (24 pag) eten, calorie-arm, wel goed kauwen. Ook de drukinkt is het nuttigen waard, zeker met een glas Chateau Hanteillon Haut erbij.

Welk nog te bedenken lied zal zeker gedownload worden? Afdeling duo’s: de glossy Nina&Pieter, zij van Brink&Storms. Het blad Eva&Bram, dé journalistieke glossy. Altijd goed: Nick&Simon. Ik was heel ver met het magazine Totilas, over het wonderpaard, een zekere Nederlandse gouden olympische medaille, waarschijnlijk twee. Aanbieding: ‘Rietje sperma, nu nog voor 30.000 euro’. Zou deze maand, vlak voor de Spelen gelanceerd worden. Mooie plannen totdat Totilas Duitser werd.

Het blad Rafael ging wel door. Die Rafael van onze Sylvie, zoals ze in Duitsland zeggen. Leuke jongen Rafael van der Vaart, getrouwd met bloedmooie presentatrice Sylvie Meis. Het EK voetbal komt er aan, Nederland wordt al koortsig, dus áls je een Rafael wilt uitbrengen, dan nu. De uitstraling van Rafael aan de hand van Dennis Bergkamp en zangeres Adèle (in Tottenham geboren!). Met Waylon, zomaar Gregory van der Wiel, Jamie, acteur Cees Geel en de heer Piet Haak (65) uit Goutum die een donorhart kreeg.
Helder vormgegeven blad over een sympathieke ‘wel geinige’ voetballer. Glamourous door zijn Sylvie en door Eva Jinek. Verrassend door Ali B, Rafaels held Boris Becker en de columns.
Strak liedje, wel wat veel verschillende coupletten.

Wat ook doorging: de glossy Coen! Coen? Jan Pietersz Coen, gouverneur-generaal van de VOC. Van de doden niets dan goeds? Daar stoort deze bioglossy zich niet aan. De bloedige wraak op Banda. ‘Deze put wordt de put van Coen genoemd, omdat Coen op deze plek dertig verraders heeft onthoofd’. Het blad werd ceremonieel aan (het standbeeld) Coen overhandigd, zoals Rafael in het Olympisch Stadion zijn glossy kreeg. Glossy Rafael zal waarschijnlijk bij éen keer blijven, de Coen! zéker. Maar weer blijkt waar het tijdschriftconcept zeer geschikt voor is: het toegankelijk maken van alles en nog wat. Een mooie heldenserie dringt zich op: Michiel de Ruijter (38ste), Piet Hein (39ste), Willem Barentsz (40ste). Om over koningshuis en politiek maar te zwijgen.
Met de kennis van nu, en de bladenmakerskennis van nu.
Spring voor het voetlicht!