Rob’s Kiosk: Mis gaan

PrivéWat is er deze week aan de hand met Sylvie Meis? Met Yolanthe? Misschien Martijn Krabbé weer terug bij iemand? Humberto Tan? De familie Hazes! O jee, wat is er met Gordon aan de hand, waarom is er geen nieuws: uit/aan/ziek/gestopt/rel. Met welke multimiljonair gaat Tatjana op dit moment, stopt Sonja Bakker of begint ze juist en welke BN’er doet ook een Macronnetje: wie gaat er, zoals de nieuwe Franse president, met een 25 jaar oudere vrouw? Zelfs Irene braafbraaf  Moors krijgt de covertekst: ‘Met wie lag Irene écht in bed? Privé en Story en Party en Weekend kennen hun pappenheimers, ook wel lezeressen genoemd, en zetten elke week een scheiding, het begin van een scheiding, het eind van een scheiding, een proces of een ernstige ziekte op tafel. Goed nieuws is geen nieuws. ‘Het gaat rimpelloos met alle Hazes-jes, geen ziektes, leuke carrières, Rachel al jaren met een nieuwe vriend (‘Zó lief, en hij drinkt niet’), kleine Dré (‘Zo blijf ik mijn jochie noemen’) verwent moeder en vrouw op moederdag. Nee, daar vul je geen blad mee, hoge stapels in de kiosk als bewijs van deze week niet genoeg ellende.

Naast de grote (cover)reportages hebben de gossipbladen ook vaste weerkerende rubrieken waarin het leedvermaak om de hoek ligt. Elke week wel een stylist of officiële couturier die de kledij van BN’ers beoordeelt. ‘Ongelooflijk dat Georgina Verbaan in deze jurk naar buiten durft te gaan’. ‘Tanja Jess, ontsla je blinde kledingadviseur’. BN’ers hebben geld, hebben succes en zijn mooi, dus de hoogste tijd dat er af en toe eens iets mis gaat! Kleding, carrière, ziekte, relatie. Op al die deelgebieden van het herkenbare leed zou je in je blad een vaste rubriek kunnen bouwen. Vaste rubriek over ‘BN’ers en ziek zijn’. Vaste rubriek over ‘BN’ers en relatie’. Vaste rubriek over ‘BN’ers en plastische chirurgie’. Vaste rubriek over ‘BN’ers en hun huizen’. En vooral als hun oude huis onverkoopbaar blijkt. Of al heel lang onder water staat. Of het voor twee ton onder vraagprijs noodgedwongen verkocht moest worden (Zie de rubriek ‘BN’ers en relatie’).

Privé heeft zo’n vaste rubriek: ‘Ster en huizen’. Gerard Joling verkocht zijn huis voor 857.000 euro. ‘Hij dacht heel wat te gaan verdienen op de verkoop van zijn huis in Aalsmeer, maar hij kwam bedrogen uit’. De boerderij van ex-minister Ed Nijpels staat al zes jaar te koop. Hij verlaagde de vraagprijs al van 2,4 miljoen naar 1.950.000 euro. ‘Maar dat bood vooralsnog geen soelaas!’ Saskia Noort verkocht haar Amsterdamse huis en maakte 875.000 euro winst. Voordat het té gezellig wordt (‘hoge stapels’) snel naar Rick Engelkes. Rick vroeg 2.9 miljoen voor zijn villa in Aerdenhout. De scheiding is afgerond maar zijn ex is nog steeds mede-eigenaar van het huis. Privé: ‘Omdat bij een officiele verdeling het grote verlies genomen moet worden, houden ze het huis nog samen aan’.

Blijf de rubriek volgen! 

Citaten 

‘Zoals bekend heb ik tot op de dag van vandaag geen voet in dat tamelijk akelige programma gezet en dat wil ik graag zo houden’ (Arnon Grunberg over DWDD, tijdschrift Zus)
‘Het is inmiddels verjaard maar toen ik nog motor reed, haalde ik in Friesland eens 280 km/uur. Toen ik kinderen kreeg, heb ik dat niet meer gedaan (Bram Bakker, psychiater, Psychologie)
‘Ik train zeven dagen per week, waarvan drie dagen mijn billen’ (Sema Özkan, Nederlands Kampioen Bodybuilding, &C)
‘Ik was vroeger net als meneer Aart, meer uit op ruzie’ (Aart Staartjes, Sesamstraat, V-magazine)
‘Nu is er 53 kilo af, een hele Sylvie Meis’ (Stylist Bastiaan van Schaik, woog ooit 137 kilo, Linda)
‘Het onbetwiste genie Albert Einstein kon pas toen hij negen jaar was behoorlijk praten’ (Tijdschrift Verzamelen)