Rob’s Kiosk: Kuis

De eerste editie van het blad BLOOT is verschenen, zelden zo’n kuis a-erotisch blad gezien. En dat klopt, dat ‘moet’ ook, het is een uitgave van de NFN, Naturisten Federatie Nederland. Het gaat over ‘bloot ontspannen en genieten’. Er wordt éen pieppiepklein spannend ojee-wat-is-dat-uitstapje gemaakt: ook bekende mensen hebben wel eens blote billen! Douwe Bob. Justin Bieber. John F Kennedy. Brad Pitt. Justin Timberlake. ‘Topmodel Heidi Klum draagt thuis en op afgelegen stranden het liefst niets’. Maar verder in het blad: ‘In Nederland recreëert 1 op de 8 mensen wel eens zonder kleren’, ‘4x superzachte hamamdoek voor in de sauna’, ‘Naakstrand schoner dan textielstrand’, ‘Mediteren voor beginners’, ‘Bij de oude Grieken werd niet moeilijk gedaan over bloot’. En natuurlijk ook groot een Bekende Nederlander, op de cover en in het blad, we zijn bladenmakers of we zijn het niet. RTL-4 presentator Koert-Jan de Bruijn staat met blote torso voorop en is met zijn gezin op zijn ‘paradijselijke vakantiestekje’ gefotografeerd. Koert-Jan: ‘Het is echt een bevrijding om al je kleren uit te trekken’. En helemaal waar, en een eye-opener: ‘Twee mensen die bloot zijn maken niet zo snel ruzie met elkaar’. Maar ook de nu ervaren Koert-Jan moest in het begin wennen, al als tiener ging hij met de ouders van een vriend naar een naturistencamping: ‘Ik weet nog goed dat we ’s avonds in het donker aankwamen. Maar toen ik ’s ochtends uit mijn tent kwam en de moeder van mijn beste vriend in haar blote niksie aan het ontbijt zag zitten..’. Natuurlijk moet je een barrière doorbreken, daarom halverwege het blad: ‘De 10 beste blootlocaties wereldwijd’. Ga naar Les Fourneaux in Frankrijk of naar Fig Leaf Villas in Griekenland. Overkomt je niet wat de NFN groot op een poster zette: ‘Ha buurman, jij ook hier? Ik dacht al dat ik bekende billen zag’.

Schorriemorrie

In welk blad vind je de volgende mooie ‘ouderwetse’ woorden en uitdrukkingen? Schorriemorrie. Stoethaspel. Verweggistan, met hoofdstad Wahrizdad. Verkneukelen. Doerak. Ben je belatafeld! Bolleboos. Schobbejak. Bakkeleien. De rapen zijn gaar. Miezerig. Kloffie. Je hachje redden. Lariekoek. (In de jubilerende Donald Duck, 65 jaar oud)

PLUS

Zéker
Bridget Maasland is officieel weer aan de man. In augustus liet ze al weten weer verliefd te zijn. Deze week nam ze haar vriend Bram (29) voor het eerst mee naar een première, waarmee ze wil laten zien deze keer zeker te zijn van haar keuze (Weekend)

MIN

Trut
‘Een ijskoude trut. Ze kan geen vent krijgen, laat staan houden! Met andere woorden: niet zeiken’ (Emile Ratelband over Bridget Maasland, Party). ‘Emile is een pathologische leugenaar’ (Bridget Maasland over Emile Ratelband, Party)

CITATEN

Suïcide
Gaby (37) lijdt aan het Complex Regionaal Pijn Syndroom (CRPS). Gaby: ‘Ze noemen het de suïcideziekte. De pijn is erger dan bij een amputatie, bevalling of 600 volt. Het voelt alsof ijzeren pinnen mijn botten splijten. Muziek, wind en autorijden kan ik niet verdragen, zelfs aanraken door stoffen doet pijn’ (Tijdschrift Linda)

Sexleven
Tenminste, zolang het over het sexleven van anderen gaat: wie sabbelt aan wie, waarom en hoe vaak? Over ons eigen gefröbel en geflikflak laten we weinig los’ (Roos Schlikker, Wendy)

Winderige

‘Viola toch, zo ga je niet naar een grote feestelijke première in Koninklijk Theater Carré. Leuk, zo’n stoer leren jack, maar het is meer iets om aan te trekken als je op een winderige dag naar de markt gaat.  Verder hadden de manicure én de kapper van Viola vorige week duidelijk geen plekje meer in hun agenda voor de voormalige 5 uur-Show presentatrice’(Weekend haalt uit, over Viola Holt)

Nep
‘Ik was elf toen Kim Holland bij ons binnenkwam, haar T-shirt omhoog deed en zei: ‘Kijk, ik heb nepborsten’ (Tygo Gernand, Wendy)

Moe
Nick: ‘Soms zit ik online te schaken en is het ineens half drie. Staat er vier uur later weer een kind bij je bed’. Kirsten, meteen: ‘Dan blijft hij liggen omdat hij moe is’. (Nick, van Nick&Simon, en zijn vrouw Kirsten over samen opvoeden, tijdschrift FabMama)

Schuren
‘We schuifelden vroeger. Met de handen op de schouders als je elkaar niet bijzonder leuk vond, en op de rug van de ander als je verliefd was. Later kwam het schuren, best heftig’ (Tygo Gernand, Wendy)

SLIKKEN!

Niet ziek, toch aan de pillen en drankjes. Om gezond te blijven. In Linda leggen deze BN’ers het uit.

Schaatser Mark Tuitert: ‘Elke ochtend een lepel visolie, na het trainen een eiwitshake. Elke ochtend vitamine D en soms extra B en C. Als ik last krijg van mijn luchtwegen slik ik acetylcysteïne’. Presentatrice Vivian Reijs: ‘Ik besteed per maand 80 euro aan pillen en poeders. ’s Morgens op mijn nuchtere maag collageen en L-Glutamine. In mijn ontbijtsmoothie zit Chlorella, visolie, vitamine D en vitamine B12.  Als ik slecht slaap slik ik L-tryptofaan’. Cabaretière Tineke Schouten: ‘Als ik me niet lekker voel slik ik vitamine C en magnesium. Eén maal per week haal ik bij mijn huisarts een injectie vitamine B12. Soms is mijn homocysteïne te laag, dan slik ik vitamine B12’. Zanger Freek Bartels: ‘Nu slik ik vitamine B en D en als ik veel train aminozuur. Proteïne heb ik op voorraad, die helpen bij de spieropbouw’. Actrice Annette Barlo: ‘Ik neem altijd vitamine C en dan ook een hoge dosis, 1000 mg. Ook visolie omaga 3 en 4. Ik heb thuis een la vol potjes: Koreaanse ginseng, bijenwas, gember, Zuur-Base druppels’. Cosmetisch arts Robert Schoemacher: ‘Veel multivitaminen van mijn eigen merk. Daarnaast vitamine E en B en Ester-C voor mijn gewrichten. Ook nog een Beauty-Optimizer. En Saw Palmetto, bessen met veel anti-oxidanten’.

Missers
Maar helaas waren de missers ook voor zijn rekening. Want ook de clown annex muzikant annex schrijver annex acteur annex et cetera heeft de nodige flops op zijn naam. In 1980 balanceerde hij dankzij een miljoenenschuld al eens op het randje van faillissement en twee jaar later verloor hij weer een kleine anderhalf miljoen gulden aan een kansloos Amerikaans theateravontuur. En zijn 2,6 miljoen kostende film Nachtvlinder trok rond de eeuwwisseling nog geen 9000 bezoekers. Herman van Veen kan niet zonder zijn optredens leven: ‘De laatste twintig rijen in een zaal zijn, als de kaartjes zijn uitverkocht, bij wijze van spreken voor mij’. Conclusie van het blad Quote: ‘Van Veen heeft onmiskenbaar veel geld verdiend maar waar dat is gebleven is niet duidelijk’.

GETAL

69.000
Terwijl ik deze column schrijf hebben 69.000 koppels seks. Terwijl ik mijn best doe op een inhoudelijke column(–)Van Bonobo-apen kunnen we leren: een conflict met de partner lossen ze op met seks. Ik ben er een groot voorstander van. Ruzie? Hup, kleren uit(Columniste Nicolette Kluijver, ‘doet een uur over een column’, tijdschrift Wendy)