BN vrouw, Oranjekoorts en dag TopSanté

Bekende Nederlandse Vrouw
Gaat het wat minder met Playboy omdat er op internet zoveel naakt te zien is? Ach. Het blad bestaat in Nederland 25 jaar, dus iedereen heeft een mening, feestelijk of niet.  Viagra bezorgde oprichter Hugh Hefner een fantastische oude dag, is er zo’n middel voor het blad? Ik ben twee jaar hoofdredacteur van Playboy geweest en wat toen gold, geldt nu nog: krijg drie keer per jaar een Bekende Nederlandse Vrouw zo ver dat ze in het blad wil liggen, en de zorgen zijn de wereld uit. Morgen Linda de Mol naakt in Playboy en niemand zeurt nog over de 2008-oplage. En Sascha de Boer maakt 2009 goed. Bekend naakt verveelvoudigt de losse verkoop. Maar kijk uit: toen Ajax nog sexy was, hadden we een keer miss Ajax naakt op de cover. De verkoop viel tegen, Rotterdammers zagen geen naakt, ze zagen het woord Ajax. Het probleem is niet zozeer internet, het probleem is dat er te weinig Bekende Vrouwen zijn die echt naakt willen. Kijk deze weken maar eens om je heen, in de kiosk.
Myrna Goossen beloftevol bijna naakt op de cover van het blad Diva, maar in het blad krijgt de suggestie geen vervolg.
Daphne Deckers naakt in Grazia..o ja, waar? Kristien Hemmerechts naakt op de cover van Vrij Nederland, met een schild voor alles wat naakt leuk maakt. Linda de Mol borsten bloot op de cover van LINDA., met handen ervoor. Op 3 juni verschijnt de Helwegen, de personality-glossy van Marijke Helwegen, met Marijke naakt. Maar ook niet zoals Playboy het zou aanpakken .
Naast Bekend Naakt verkoopt relnaakt en regionaal naakt. Dochter van Andries Knevel in Playboy, vader wist het niet. Rel en tweede druk! Miss Carnaval Breda, miss Carnaval Eindhoven, miss Carnaval noem maar op. De mooiste meiden uit het dorp thuis op de bank te bezichtigen. Hoe dichterbij, hoe beter. Ook hier geldt: het hemd is nader dan de rok, zeker wanneer hemd en rok uitgetrokken zijn.

Oranjekoorts
Ik spaar laatste nummers van tijdschriften, moet ik nu elke week het weekblad HPDe Tijd kopen?  Wat trouwens niet een echte straf is. De elf vrouwen van Balkenende groot op de cover. Noem dat dan, in tijden van beginnende Oranjekoorts: het elftal van Balkenende. Maar ja, dat had Libelle een half jaar geleden al.

Dag TopSanté
Over de lifecycle van Playboy kun je het hebben, over de lifecycle van opiniebladen móet je het hebben, over de lifecycle van gezondheidsbladen hoef je het niet meer te hebben. Volgende week ligt het laatste nummer van TopSanté in de winkel, zie cover.
Er is veel naakt op internet, maar ook veel lichaam. Pijn links onderin je rug.. klik klik  en internet diagnosteert. Daar heb je geen blad meer voor nodig. Over de hele wereld gaat het niet goed met (de internationale titel) TopSanté. En wat vind je altijd in de zwarte doos van een gecrasht tijdschrift? Te vaak dat gedaan, te lang daar mee door gegaan, bepaalde signalen niet goed begrepen. Maar aan TopSanté viel niets meer te doen, het blad werd goed gemaakt. Alleen goed gemaakte bladen hef je uiteindelijk op. Anders eerst sleutelen.