Helden, Deuren

Helden
Een greep uit de inhoud. Het verborgen lijden. De trouwring brandde in mijn rugzak. Ontlading. Unieke rexfc nie. Ik mag niet verliefd worden. Ze stortte zich weer in tranen. Eindelijk tijd voor de film. Door papa maak je ook heel veel leuke dingen mee. Wat voor zoen bedoel je? Een vrouw voelt intiemer. Zij: “Dit is niet het moment om te vragen hoe groot je lul is, hè ?” Hij heeft een geestelijk gehandicapte broer. Ja, ik houd van Will Tura. Ik vond alle jongens lelijk. Over die condooms die niet aan te slepen waren. De volgende dag hoorde ik gehuil. Het zetten van een tattoo vind ik lekker. Bestaat dat in een liefdesrelatie? 
Einde greep.
Zinnetjes uit Libelle of uit welk vrouwenblad ook? Nee, ik ben halverwege de nieuwe Helden, nummer 4, “magazine over bloed, zweet en trainen”.
Helden is geen sportblad maar een emotieblad, en daarom is het er nog. In dit nummer: cohoofdredacteur Barbara Barend vraagt haar vriendin ten huwelijk, Naomi van As en de emoties van Sven – plus seks op de ochtend voor de wedstrijd (niet doen, dus). Victoria Koblenko over erotiseren, de kinderen Koeman over pa, tennisster Elise Tamaëla komt uit de kast en veldrijdster Daphny van den Brand gaat vrijwel naakt. In deze editie van Helden komen drieënzestig (top)sporters aan het woord en de insteek is consequent niet tactiek of uitslagen of trainen, maar verdriet en succes en pech en eenzaamheid en relaties. Dat is een prachtig tactisch concept gebleken, toptrainerswaardig, onderstreept door goed nieuws op de laatste pagina van het blad: de volgende Helden ligt 10 juni in de winkel! Met Yolanthe, Wesley Sneijder en René Froger. Elk blad heeft een geheim. Het geheim van Helden is Viva.

Deuren
Hoe krijg je “een Oranje” in je blad? Dat lukt niet zomaar. Daar heb je een goed doel voor nodig. We moeten weer eens wat aan het Rode Kruis doen! Welnee, we willen graag Prinses Margriet in ons kerstnummer dus doen we wat aan het Rode Kruis (prinses Margriet is er ambassadeur van). We moeten weer eens wat aan ontlezing doen! Welnee, we willen graag Laurentien in ons jubileumnummer. Inderdaad erg, steeds meer verkeersslachtoffers – Pieter van Vollenhoven! Natuurlijk mag de olifant niet uitsterven – jarenlang Prins Bernhard! Maar als je al acht keer in je blad bewijsbaar iets gedaan hebt aan microkrediet, of aan ons wassende water, en het is nog steeds niet gelukt Willem Alexander of Maxima live op je pagina’s te krijgen… dan ga je faken en lookaliken, zoals in Linda deze maand.
Het blad Margriet nam een sluiproute. Nog-net-burgemeester Cohen wilde na een jaar lobbyen best een keertje, een weekje, gasthoofdredacteur van Margrietzijn. Op zich al mooi, maar er was een koninklijke bijvangst. Want Maxima en haar man wilden best door hun voormalige trouwambtenaar Job Cohen geïnterviewd worden. Wederom bleek: gasthoofdredacteuren openen deuren. Zelfs paleishekken.