Rob’s Kiosk: Hormonen-clash

Eerst maar Wendy zelf onder de kop ‘Gierende hormonen’. ‘Hormonen en ik zijn absoluut geen vrienden van elkaar. Op de middelbare school werd ik als eerste van de klas ongesteld; ik schrok me echt kapot’(–)’Ik ging aan de pil. Het enige wat er gebeurde was dat ik in no-time tien kilo zwaarder werd en dat ik woedeaanvallen kreeg’(–)’Toen ik zwanger was van Sem kwamen de ‘duivels en demonen’ na vijf maanden om de hoek kijken’(–)’Voor mijn relaties vormden de hormonen ook een gevaar. Er kwam altijd een moment in de maand(rond de derde week) dat ik iedereen wegduwde. Mijn man hield stiekem bij wanneer D-day eraan zat te komen en wist dan goed gepland ’s avonds heel laat thuis te komen. Beter voor iedereen’.

Het blad Wendy heeft een zoet imago opgebouwd(toverwoorden geluk en gelukkig, poezelige vormgeving) maar doet in het laatste nummer aan koersverandering. Alleen al de coverteksten. ‘De mannen van Estelle Cruijff’. ‘Super Puber Gids’. ‘Met gierende hormonen’. ‘Wow, Johnny de Mol en Kim Feenstra vieren 10 jaar vriendschap’. ’Stoere zwangere Saar geeft zich bloot’. ’5 verliefde BN’ers’. ’Help, mama is in de overgang’.’Disq je fit!’. Meteen maar naar de verliefde BN’ers. Georgina Verbaan. Loes Visschedijk. Bart Chabot: ‘We konden naar haar kamer gaan, stelde ze voor’. Tess Milne: ‘Ik ben maar éen keer ‘ik-kan-niks-meer-eten-verliefd’ geweest. En die jongen is nu gelukkig mijn man. Maar vóor mijn man waren er ook andere vissen die me allemaal een stukje in de juiste richting hebben geduwd. Een Franse jongen leerde me tongen. Was dat echt zo bijzonder? Oui!’. Ook in Wendy: Franse meisjes en Arie Boomsma, Goedele en seks, Susan Smit met maandelijks éen zinnetje expliciet, levenslessen van Frank Boeijen en de overgang van Isa Hoes en Antje Monteiro. In het hormonen-themanummer natuurlijk ook de pubers. Dé clash: moeders in de overgang, pubers in een hormonenstuip. Er komen naast Wendy van Dijk nog drie pubermoeders aan het woord. Tanja: ‘Vanmorgen stonden we onder de douche. Hij was chagrijnig. Ik zei: ‘Dat ga ik wel vertellen hoor, bij het interview. Zegt-ie: ‘Ik ben niet chagrijnig, maar ik reageer me gewoon lekker op jou af’. En dan moet-ie om zichzelf lachen’. Wendy: ‘Letterlijke tekst van Sem: Ik denk dat ik mijn Playstation ten huwelijk ga vragen’. Puber Billy, serieus: ‘Ik zit in 3-VWO en bij mij in de klas zijn niet veel kinderen met een relatie’. Puber Jade: ‘Eén keer schaamde ik mij voor mijn moeder. Toen we in de rij stonden voor een frisfeest ging ze foto’s maken’.

Hoera, een heftige on-Wendyachtige Wendy. En komende maand weer. In de aankondiging: ‘Dit wordt het spannendste nummer van Wendy ooit!’ Over geheimen.

CITATEN
Anti
‘Wat een enorme dosis anti-glamour. Een lelijke jurk. En waarom draagt Halina Reijn er zo’n donkere panty bij? Een belediging om zo op een première te verschijnen’(Couturier Paul Schulten, Story)

Kooitje
‘Je kunt ze voor een kopje thee naar het buurthuis halen waarna ze dan weer door manlief worden opgehaald om weer thuis te gaan zitten. Wij vinden het onacceptabel dat iemand wordt veroordeeld tot een kooitje’(Tanya Hoogwerf, Leefbaar Rotterdam, over het subsidieëren van Marokkaanse stichtingen, Elsevier)

Vies
Op het eiland liet Jort een huisje bouwen. ‘Ik verhuur het niet, ik heb geen zin in vieze mensen in mijn bed’(Jort Kelder, Story)

Blunder
‘Wat heb ik veel taalblunders gemaakt, de eerste tijd dat ik in Frankrijk woonde. Ik zei een keer tegen de chambres d’hôtes-eigenaar dat ik niet kon wachten om zijn culotte(onderbroek) te zien, terwijl ik roulotte(woonwagen) bedoelde waar ik zou overnachten’(Cathelijne van Vliet, hoofdredacteur tijdschrift Frankrijk)

Donkerbruin
‘Ik ken journalisten die alleen al bij het idee dat ze Louis van Gaal of Gertjan Verbeek moeten interviewen hun beige broek langzaam donkerbruin pissen’(Nico Dijkshoorn, VI)

Verliefd
Enthousiast verhaalt ze over haar huwelijksfeest aan het Balatonmeer. ‘Leukste bruiloft ever’. Twee jaar later was het huwelijk over. ‘Maar ondertussen ben ik gelukkig weer verliefd, op een nóg leukere man’(over Candy Dulfer, tijdschrift Argus)

KADER
Scheiden
De Ladies of Soul(Candy Dulfer, Berget Lewis, Glennis Grace, Edsilia Rombley) vieren feest. Het blad Ditjes&Datjes(over ditjes en datjes, gratis bij Dirk van den Broek) zet de onderlinge relaties op een rij. Edsilia trouwde met de broer van Trijntje Oosterhuis(vroeger ook een van de Ladies). Trijntje ging scheiden, hertrouwde met Alvin, de tweelingbroer van Berget. Berget ging scheiden van haar man Sebastiaan. Ze is nu gelukkg met Remon. Ook Glennis zag haar relatie de mist in gaan, ze scheidde van Moos. Vorig jaar werd bekend dat Candy in het diepste geheim was gescheiden van Bela Szenasi. Zoals Ditjes&Datjes zegt: ‘Niets blijft zoals het was’.

Ruiken
Sommige dieren gebruiken ‘chemische communicatie’ om een boodschap over te brengen. Zo zegt het populair wetenschappelijk tijdschrift Quest het. Lees voor ‘chemische communicatie’: smerige stank. Negen voorbeelden. Negen stinkdieren.

De hoatzin, ook wel stinkvogel genoemd, ruikt naar koeienvlaai. De groene schildwants, wordt stinkwants genoemd. Het Aziatische stinkdier, een van de twaalf soorten, ruikt naar verbrand rubber. De Taiwanese stinkslang! Niet vergeten: de bunzing(ruikt naar bunzing). De bombardeerkever ruikt naar verbrand plastic. De muskus-os meurt naar opgedroogde urine. De honingdas ruikt niet naar honing, is in alle opzichten een stevige stankconcurrent van het stinkdier. En tenslotte: de roodkopgier. Ruikt naar rottend vlees. Niet de gier zelf stinkt, maar zijn braaksel. (Braakt vaak en veel).

Aan de lijn
Zoals gossipblad Party zegt: ‘Deze BN’ers waren ook aan de lijn’. Het ‘ook’ slaat op al die andere BN’ers naast Gordon. Gordon: ‘Als ik coke gebruik, ben ik minder eenzaam’. Yuri van Gelder testte in 2009  positief op het gebruik van cocaïne. Party: ‘Naar verluidt is de Lord of the Rings nu drugsvrij’. Georgina Verbaan was in de tijd van ‘Goede Tijden, Slechte Tijden’ vaak in hogere sferen: ‘Vroeger stapte ik nogal verdwaasd rond en ik was redelijk aan de drugs’. ‘Ik gebruikte elke dag’. Thijs Römer is ook niet vies van verdovende middelen: ‘Heerlijk, gewoon drie dagen lang alleen maar keiharde tyfusmuziek aan je hoofd en heel veel drugs gebruiken’. Tygo Gernandt: ‘Coke? Het lag bij mijn vorige manager op de toonbank en ik werd er rustig van’. Thomas Berge is afgekickt en heeft zijn leven verbeterd. Lange Frans: zijn cokeverslaving kostte hem zijn relatie. Katja Schuurman maakt er geen geheim van af en toe een snuifje te nemen. Raffaëla Paton, winnares van Idols-2006, moest toegeven dat haar drugsgebruik uit de hand was gelopen. Ze liet zich in Thailand behandelen.